lauantai 6. elokuuta 2016

Pikkusisko

Elämä on viimeisen viikon ajan näyttänyt uudelta. Pikkusiskon maailmaan saapumista sai odotella 39. raskausviikolle asti, melkein kolme viikkoa isosiskoa pidempään. Luulin, ettei uudelleensynnyttäjällä olisi pitkää latenssivaihetta - synnytystä edeltävänä päivänä kävimme kahdesti sairaalassa toteamassa, että kohdunsuu on edelleen tiukasti kiinni kipeinä toistuvista supistuksista huolimatta.

Koko kymmensenttinen kohdunsuu oli lopulta avautunut parissa tunnissa kotona, ja olin päätyä suunnittelemattomien kotisynnytysten tilastoon. Ehdin onneksi sairaalaan ponnistusvaiheeksi. Se oli helppo kymmenminuuttinen, vaikka vauva oli ehtinyt saavuttaa neljän kilon painon ja 53 cm pituuden. Kaikki olivat arvioineet hänet kilon pienemmäksi.

Vältyin silti kaikilta taisteluvammoilta enkä ole oikeastaan tarvinnut aikaa synnytyksestä palautumiseen fyysisesti. Myös vauvalla oli kaikki hyvin, ja kotiuduimme sairaalasta vuorokauden iässä. Saimme onneksemme huoneen perhepesästä, johon sai ottaa yöksi myös tuoreen isosisaruksen.

Isosisko tarvitsee selkeästi aiempaa enemmän syliä, mutta hän on onneksi ihastuksissaan uudesta tulokkaasta.

Vauva pääasiassa syö ja nukkuu. Elämä on aika maidonhuuruista, ja olen tunnistanut olossani lieviä baby bluesin oireita. Onneksi ne menevät nopeasti ohi.

Ai niin, pelkäsin äkillistä elokuvatyylistä lapsivedenmenoa koko raskauden, koska esikoisen synnytys oli alkanut sellaisella. Nyt kalvot piti puhkaista ennen ponnistusta. Kannattiko siis hermoilla, no ei olisi kannattanut.

10 kommenttia:

 1. Hui,4kg pikkusisko! Ja kuvista päätellen olet hoikka ja pieni, niin on sinulla varmasti ollut kantamista! Onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lopussa alkoi kyllä vähän painaa, oli kuitenkin 1,5 kg isosiskoaan suurempi :D

   Poista
 2. Hurjan paljon onnea!! :) itselläni on keväältä myös kokemus, kun edellisenä päivänä ultrattiin painoarvio oli 3300 ja seuraavana päivänä kun vauva syntyi oli paino 4250. :D mutta ei sillä painolla ole mitään merkitystä, kun olemme saaneet kultahiput syliin. Nauttikaa ihanasta vauva ajasta, sillä se menee liian nopeasti ohi. -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Aika suuri heitto ultralla saadussa mitassa :D Minulla vaan kokeiltiin mahan päältä. Silti huvittaa, miten useampi ihminen arvioi kilon alakanttiin :D Toisaalta hyvä niin, olisin jännittänyt tosi paljon noin ison vauvan synnytystä (ja ihan turhaan!).

   Poista
 3. Hurjasti onnea koko perheelle!

  VastaaPoista