torstai 7. heinäkuuta 2016

Mikä on limatulppa - 25. ja 26. raskausviikko

25. raskausviikko, huhtikuu 2016

Käyn neuvolassa, jossa mistään ei ilmene huolta. Paino on noussut noin viisi kiloa. Se tuntuu paljolta, sillä esikoista synnyttämään lähtiessä olin kaksi kiloa tätä painavampi. Verenpaine on tuttuun tapaansa matala. Vauva juoksee sydänääniä kuunnellessa dopplerin alta karkuun, mutta onneksi syke kuuluu riittävän hyvin.

Terveydenhoitaja kysyy, pelkäänkö tämän vauvan syntyvän ennenaikaisesti. Hmm, en oikeastaan. Kipeät supistuksentapaiset ovat olleet pääosin tauolla, joten mieli on rauhallinen. Vastaan myös synnytyspelkotestiin, josta saan matalat pisteet. Ai mikä synnytys, en ole ajatellutkaan sellaista!

Saan viimein raskaustodistuksen ja muut Kelan tarvittavat tiedot, joten pääsen hakemaan äitiyspäivärahaa ja -avustusta sekä lapsilisää.

Emme ota tällä kierroksella äitiyspakkausta, koska esikoiselta on aivan kaikki vauvatavarat säilössä. Tarvitsemme ehkä tuplarattaat, pieniä kestovaippoja ja autoon turvakaukalon telakan.

Uskoni lapsen täysiaikaisena pysymiseen kokee kolauksen loppuviikosta. Älä lue tätä, jos et kestä yksityiskohtia - tunnen levossa yllättävän kipeän supistuksen ja epäilen limatulpan osittain lähteneen. En tosin osaa sanoa, onko näillä kahdella varsinaisesti yhteyttä. Otan kuitenkin yhteyttä äitiyspoliklinikan päivystykseen, josta minun käsketään seurata tilannetta ja ottaa esikoisen ennenaikaisuuden takia herkästi yhteyttä.

Tarvetta yhteydenottoon ei tule, mutta mielenrauhani on mennyttä. Mitä jos tämä vauva syntyy jo nyt?

26. raskausviikko, huhtikuu-toukokuu 2016

Tekisi mieli hehkuttaa, että olen edelleen yhdessä kasassa. Sen verran viimeviikkoinen säikähti. Limatulppa tuntuu mysteeriltä, eikä sen olomuodosta ole oikein yhdenmukaista tietoa. Ainakaan englanniksi ei muuten kannata googlettaa, jos tahtoo säilyttää mielenrauhansa! Ilmeisesti se uusiutuu raskauden aikana, ja sen irtoaminen voi enteillä synnytystä tai sitten ei.

Hmm, selvä.

Vietämme rentoa lapsiperhevappua kotona. Koska en ole saanut radi-diagnoosia, uskallan juoda sokerisimaa ja syödä jopa irtokarkkeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti