keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Kohtuni myötätuntosupistelee - 23. ja 24. raskausviikko

23. raskausviikko, huhtikuu 2016

En olisi uskonut sanovani tätä, mutta voin hyvin. En ole oksennellut enkä ollut kuolemanväsynyt. Saan paljon kaikkea hyödyllistä aikaiseksi, ja viikonloppuna käyn ystäväni kanssa ulkona syömässä ja luonnonkosmetiikkamessuilla.

Curry puistattaa edelleen. Se on harmi, koska alkupahoinvoinneissani haaveilin ihanasta ateriasta nepalilaisesta ravintolasta. En tajua ällötysten logiikkaa. Esikoisen raskaudessa minua oksetti sipuli ja bbq-kastike, mutta niistä en muutekaan välitä. Curry on sen sijaan normaalisti maistunut.

Jokin viikko sitten hätäilin kipeistä supistuksista. Niitä ei ole nyt ollut, onneksi. Muutaman kipeän kouraisun tosin tunnen, kun ystäväni lähtee synnyttämään - lieko se myötätuntoa vai jännitystä.

24. raskausviikko, huhtikuu 2016

Olen euforiassa keväästä ja jonkin verran myös kasvavasta mahakummusta.

Minua tosin hämmentää se, että olen näemmä alkanut erittää maitoa. Sitä tihkuu onneksi vain pieniä tippoja, mutta esikoisen raskaudessa ei ollut tällaisesta tietoakaan. Ystäväni pyytää viime viikolla syntyneen vauvansa kummiksi, mihin suostun toki. Uutta kummilasta ensi kertaa sylitellessä tunnen tuttua kihelmöintiä, joka tarkoittaa maidon erittymistä. Erhm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti