sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Ovatko nämä supistuksia? - 17. ja 18. raskausviikko

17. raskausviikko, helmikuu 2016

En uskalla vielä sanoa, että elämä alkaisi voittaa. Esikoisesta taisin oksentaa viimeisen kerran näillä tienoilla - nyt halaan pönttöä edelleen vähintään aamuisin.

Saan välillä jo jotain aikaiseksi. Lisäksi jaksan ulkoilla taaperon kanssa. Kun menee hyvin, tekisi mieli näyttää keskisormea tai vähintään kieltä pahoinvoinnille. Siitäs sait, typerys! Loppuisit jo!

Käyn tällä viikolla optikon luona, vaikka sitä ei raskaus- tai imetysaikaan suositella. Vanhat lasini ovat vähintään viisi vuotta vanhat, ja alan jo kaivata uudempaa ilmettä. Luulen, että näköni on heikentynyt ainakin vähän.

En kerro optikolle tilastani, jonka onneksi saa vielä peitettyä vaatteilla. Toisaalta jos imetän seuraavakin vauvaa yhtä kauan kuin esikoista, 1,5 vuotta, olen ollut elämästäni noin viisi vuotta putkeen raskaana tai imettänyt. Johan siinä ehtisivät lasit mennä rikki.

Näköni on huonontunut vain vähän, joten ehkä hormonit eivät ole vaikuttaneet siihen ainakaan merkittävästi. Valitsen uudet, hieman pottermaiset lasit. En malta odottaa, että saisin ne!

18. raskausviikko, maaliskuu 2016

Muutaman viikon päästä on jo rakenneultra. Jännittää! Edelleen pohdin, jos sikiöllä ei olekaan kaikki kunnossa.

Moni tahtoo arvailla vauvan sukupuolta. Lähes kaikki veikkaavat tyttöä. En ihmettele sitä, sillä oireeni ovat aika klassisia tyttöoireita pahoinvointeineen ja lihainhoineen. Poikaa varttuva ystäväni himoitsee pihvejä, kun taas minä söisin kaikkein mieluiten ihania ja raikkaita salaatteja. Jokin pieni vaisto sanoo, että esikoinen saa pikkuveljen.

Mahani kouristelee välillä kuukautiskipumaisesti. Kramppi iskee usein liikkuessa ja rauhoittuu levossa. Muistan, että esikoisesta oli tällaista samoihin aikoihin. Ensimmäisellä kierroksella synnytinkin ennenaikaisesti, joten mitä tämä nyt on? Voiko nyt jo olla supistuksia? A p u a! Onneksi kahden viikon päästä on ensimmäinen neuvolalääkäri. Eivät kai luukut voi vielä alkaa avautua? Enhän minä ole edes selvinnyt pahoinvoinnista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti