maanantai 28. maaliskuuta 2016

Foolihappoa ja lakua - 1. ja 2. raskausviikko

1. raskausviikko, marraskuu 2015
Raskausviikkojen laskeminen aloitetaan kuukautisten alkamispäivästä. En tarkalleen tiedä, mikä on laskutavan logiikka. On siis mahdollista olla raskausviikolla 1, vaikka ei olisi miestä tai hedelmöityshoitoklinikan henkilökuntaa koskaan nähnytkään. Se on aika pelottavaa, eikö?

Minun ensimmäistä raskausviikkoani elettiin marraskuussa. Edellisessä kuussa oli annettu vauvalle lupa tulla, joten kuukautisten alkaminen herätti pienoisen pettymyksen. Valtaisaa musertumista se ei silti aiheuttanut. Luotin lähes zenmäisesti siihen, että ehkä seuraavassa kuussa jo onnistuisi. Ehkä vielä ei vaan ollut oikea aika. Eipä tässä mikään hätä ollut.

Yhden kierroksen kokeneena tiedän jo hieman, mitä tehdä. Olen jo monta kuukautta sitten korkannut foolihappopurkin. Syön pussillisen lakuja, kun vielä voin. Käyn ystävien kanssa illallisella ja juon hyvällä omatunnolla lasin viiniä. Mietin, milloinkohan on seuraavan mahdollisuuden vuoro. Tiedän, että ei se ei ehkä ole kovin pian. Toisin kuin ensimmäisellä kierroksella, en kuitenkaan ahdistu siitä. Kaikki ajallaan, olen oppinut.

2. raskausviikko, marraskuu 2015
Luin joskus jostain, että marraskuussa tehdään paljon lapsia. Kaamoksesta kärsivänä minun on vaikea ymmärtää syytä, mutta jossain vaiheessa toista raskausviikkoa kaiketi pieni salamatkustaja muuttaa kohtuuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti