perjantai 26. helmikuuta 2016

Lapsen vaatekaappiin pääsee kierrätetty ja sukupuolineutraaliLastenvaatteisiin hurahtaneet äidit - miksi muuten aina äidit - huvittivat minua joskus. Enää minulla ei ehkä ole varaa naureskella. Parin viime viikon aikana olen nimittäin etsinyt kuumeisesti tyttärelleni Molon raidallista välikausihaalaria. Mikä tahansa ei kelpaa, vaan sen pitää olla juuri raitakuosinen ja Molo-merkkinen.

Mielestäni olen muutoin säilyttänyt pääasiassa viileän ja rennon lastenvaateasenteen. Pidän luonnonkuiduista, raidoista, yksinkertaisista leikkauksista, hauskoista ja/tai graafisista kuoseista ja väreistä. Lapsen vaate saa näyttää lapselle tarkoitetulta.

Inhoan painokuvioita, piirroshahmoja ja hyvin selkeästi vain toiselle sukupuolelle tarkoitettuja vaatteita. Inhoan, jos kaupassa vaatteet järjestelty sukupuolen mukaan. Mielestäni koon tai käyttötarkoituksen mukaan lajittelu toimii huomattavasti paremmin. Tyttäreni suosikkivaatteita muuten ovat kaikki auto- ja traktorikuvioiset, joita meille on päätynyt melkoinen kasa...

En ole kovin merkkiuskollinen, mutta suosikkejani lastenvaatteissa ovat esimerkiksi Polarn o Pyret, MeandI ja Nosh. Myös Lindexistä ja KappAhlista tekee löytöjä kapeahkolle taaperolle. Ulkovaatteissa olen suosinut Moloa ja Reimaa teknisten ominaisuuksien ja kivojen kuosien takia. Kengissä meillä on ollut ainakin Vikingiä ja Kavaa.

Kannatan kierrätystä, ja Anselmiinan vaatteista valtaosa on kirpputoreilta. Varsinkin vauvalle uusien vaatteiden ostaminen tuntuu tuhlaukselta, koska pienen kasvutahti on niin nopea. Paikoillaan pötköttävällä vaatteet eivät kulu samalla tavalla kuin jo liikkuvalla lapsella. Moderni ihminen taitaa metsästää kirpputoreilla. Voi sitä iloa, kun löytää halvalla jotakin haaveilemaansa! Harmittavan usein hinnat tosin ovat kirpparillakin pilvissä, ainakin Facebookin merkkikirppareilla.

Inhoan tavarapaljoutta, ja pyrin pitämään lapsenkin vaatemäärän kohtuullisena. Inhoan pursuilevia kaappeja ja väärän kokoisia vaatteita viemässä kaappitilaa sopivilta. Liian pienet ja suuret vaatteet ovat laatikoissa häkkivarastossa odottamassa seuraavaa käyttäjää, luopumista tai lapsen kasvamista.

Millainen lastenvaatefilosofia teillä on?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti