tiistai 16. helmikuuta 2016

Kaksivuotias

Onko tuo lapsi ikinä hiljaa, neuvolan terveydenhoitaja kysyi. On hän joskus, mutta ei kovin usein.

Nyt pälättäjä on jo ehtinyt kaksivuotiaaksi.

Jos vuosi sitten koin ikäkriisiä lapseni puolesta, tuntuu iän karttuminen on vain hyvältä. On ihana huomata, että tänne asti on päästy, ihan täysjärkisinä ja menestyksekkäästi.

Muutama viikko sitten kirjoittelin uhmasta, mutta kovin pahoja raivareita ei ole viime aikoina näkynyt. Tässä kohtaa pitäisi toki koputtaa puuta! Muuten Anselmiina osaa vääntää kasvonsa erittäin, erittäin loukkaantuneeseen ilmeeseen, jos ei saa haluamaansa.

Puhetta tulee jatkuvasti ja se on jo melko sujuvaa. Jotain hassuja omia sanoja on. Hammaspesu tunnetaan edelleen apassulina ja naksut nakasulana. Pieniä tarinoitakin alkaa tulla. Eräänä päivänä hän suunnitteli, mitä tekisi illalla: Isi tulee. Isi ottaa repun ja (r)ahaa. Mennään pootaisiin.

En tiedä, pitäisikö rahan mukaan ottamisesta huolestua.

Suosikkeja tällä hetkellä ovat erityisesti kaikki moottoriajoneuvot. Traktorit, autot, bussit, linja-autot, ambulanssit, poliisiautot ja jopa pizzataksit kiinnostavat erityisesti. Neuvolan terveydenhoitaja aiheutti tässä feministiäidissä muuten lievän tuohtumisen. Hän totesi, ettei tytön autoinnostuksesta nyt ainakaan haittaa ole. Sitä ennen hän oli vielä kysynyt, onko Anselmiina ihan itse kiinnostunut autoista.

No tota, ei toki, kun olemme hänet pakottaneet. Ehkä neuvolajärjestelmää tai ainakin kyseistä työntekijää voisi kehittää hieman sukupuolisensitiivisempään suuntaan.

Muuten kissat, kirjat ja kokkailu innostavat. Ovatkohan ne kyseisen terveydenhoitajan mielestä tyttöjen juttuja?

Neuvolakäynnillä otettiin myös mitat. Anselmiina on aika minikokoinen, mutta kasvu alakäyrillä on ollut tasaista. Nyt hän on vähän reilu 10 kiloa ja 81 senttimetriä. Vaatekoko on yleensä 86 pinnassa tai vähän alle.

Jatkamme erilaisilla kotihoitovariaatioilla ja läpsystä vaihdoilla Anselmiinan hoitoa vielä tämän kevään. Syksyllä lienee uudet kuviot luvassa.


2 kommenttia:

  1. <3 ihana A. Ja voi meidän tytöt ja traktorit :) Ihanaa minusta, että kiinnostaa tasaisesti kaikki, meillä ei opeteta tyttöjen ja poikien juttuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On muuten hassua, että niin moni pikkutyttö on traktorifani :D Minustakin on ihanaa, että kaikki kiinnostaa. En yhtään ymmärrä tyttöjen ja poikien juttuihin lajittelua.

      Poista