maanantai 14. syyskuuta 2015

Välikausi yllättää

Meidän välikausivaattemme -otsikolla on ollut postauksia monessa blogissa hetki sitten. Kauppojen valikoimasta päätellen kuumin välikausivaatteiden myyntisesonki meni jo, sillä tarjolla on lähinnä toppaa ja villaa. Ei siis kannattaisi olla myöhäisherännyt.

Olen aika välikausityhmä. Viime syksynä tutustuin välikauden käsitteeseen jossain äitiryhmässä, jossa oli kuvaketju lasten välikausitamineista. Kysyin hölmönä, onko välikausihaalari topaton haalari. On se. 

Ostin sitten Anselmiinalle yhden välikausihaalarin, jossa oli kevyt fleece-vuori. Käytimme sitä ehkä kaksi kertaa, ja muun ajan hänen päälleen päätyi äitiyspakkauksen vanupuku. "Yllättäen" juuri ja juuri puolivuotias vauva köllötteli onnellisena rattaissa lämpöpussissa eikä ollut väliä, onko hänen haalarinsa vedenpitävä.

Tiedoksi siis välikausityhmille vauvan vanhemmille: jopa äitiyspakkauksen varusteilla saattaa pärjätä välikauden. Meillä ei muuten viime talvenakaan ollut muuta pukua kuin pakkauksesta saatu toppahaalari. Monelle yksivuotiaalle se saattaa olla jo pieni, mutta Anselmiinalla sai melkein koko talven pitää lahkeet käännettynä.

Keväällä syksyllä ostettu välikausihaalari pääsi jo kunnolla käyttöön, kun aloimme ulkoilla enemmän. Nyt haalari näyttää sen verran lyhyeltä, että se pitänee siivota varastoon odottamaan jotakuta toista käyttäjää, oli se meidän perheessämme tai vaikka vastaanottokeskuksessa.

Välikausikengät sentään tajusin viime viikolla ostaa. K-kengässä oli jopa yksi Anselmiinalle sopiva koko. Kai meillä on tarpeeksi sormikkaita ja myssyjä.

Välikausifiksu varmaan hankkisi tarvittavat tamineet jo hyvissä ajoin, mutta lapsen koon ennustaminen on vaikeaa. En osaa lainkaan sanoa, ovatko Anselmiinan tämän syksyn välikausikengät liian pienet ensi keväänä. 

Onneksi keväällä hankittu 80-kokoinen haalari menee edelleen, mutta ehkä se kaipaisi jonkun varahaalarin rinnalleen. En tiedä.

Sen ainoa metsästyspaikka saattaa olla kirpputori, koska kaupoissa on myynnissä eioota. Sitten ihmetellään, miksi ihmiset tilaavat ostoksensa netistä perinteisten kauppojen sijaan. 
6 kommenttia:

 1. Mä oon myös ihan pihalla näistä välikausi vaatteista ja varsinkin nyt kun syksy on ollut lämmin, ei viitsisi toista tukahduttaa jonkin vedenpitävään ja hengittämättömään haalariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, useimpina päivinä ei ulkona todellakaan tarvitse välikausivaatteita (mitä ne sitten ikinä onkaan :D). Meillä on haalari ollut lähinnä aamu-ulkoiluissa, kun on vielä viileää ja märkää. Tän ilman takia on tosi hämäävää, että kaupoissa ei oo enää melkein mitään välikausivarusteita.

   Poista
 2. Haha, mulla kävi säkä kun kesällä bongasin Prismasta kaikki vk vaatteet -40% :D Ostin sitten kaappiin vartoomaan. Me pärjättiin vauva-aikana myös tosi hyvin äippäpakkauksen vaatteilla, kerrospukeutumiset ja se makuupussi oli niin kätsyt! :) Meillä myös meni viime talven tuo äp haalari oikein hyvin, mutta tänä talvena ei kyllä varmasti kun neiti on kasvanut ihan hurjasti kesän aikana. Ostin työkaverilta sitten talvihaalarinkin valmiiksi :)

  Ja komppaan edellistä kommenttia, tää aika on ihan helkatin ärsyttävä pukeutumiselle kun aamulla tosiaan se kosteus vaatii melkein sen haalarin mutta päivällä pärjäisi hyvin verkkareilla :D Päikyssä meillä on koko ajan vähintään kahdet eri ulkovaatteet (+kuravaatteet) -_-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin muuten, että miksi kaupoissa on välikausivaatteita keskellä kesää ja talvea tarjouksissa, mutta sesonkiaikaan eli nyt on ihan tyhjää? Ei tietty haittaa, kun saa halvalla. :D Viime talvena oli tosiaan helppoa, kun sai taaperon makuupussiin. Nyt tuo touhottaja ei todellakaan pysyisi siellä. :D

   Meillä on talvivaatteet ihme kyllä olleet jo vuoden valmiina. Jotain sentään olen ajoissa tehnyt. Toisen haalarin löysin fb-kirppikseltä, se on kuosia, jota olin himoinnut jo ennen lapsen syntymää (jooo.... :D). Toisen meidän äiti osti viime talvena, mutta oli silloin vielä ihan liian iso. Nyt pitäis olla sopiva.

   Poista
 3. Siis huoh, välikausi! Musta tuntuu, että nyt kun lapsi aloittaa päiväkodissa niin kaikkea pitäis olla kaksin kappalein. Ja kun niiden ensimmäistenkin kappaleiden hankkiminen on hankalaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sinne pitää sitten taas hankkia kaikkea tuplana. Tuntuu, että ihan jo kotioloissa pitäisi olla joku varahaalari - ainakin kun lätäkössä istuminen olisi niii-iiin kivaa...

   Poista