tiistai 25. elokuuta 2015

Hauvat, kisshat ja auttttot eli taaperon kiinnostuksenkohteet

Taaperoikä on ihan paras ikä! Vauvavuoden loppuessa koin suoranaista ikäkriisiä lapseni puolesta. Nyt se tuntuu jo hassulta, koska elämä taaperon kanssa on suorastaan kutkuttavaa. Koko ajan tulee jotain uutta hauskaa. On ihana nähdä, miten pikkuvauvasta on kehittynyt ihan oikea ihminen, tyyppi, jolla on mielenkiinnonkohteita.

Kiinnostuksenkohteet ovat huvittaneet minua viime aikoina. Vauvavuoden lopulla, joskus viime jouluna, Anselmiina ihastui koiriin eli omalla kielellään hauvoihin. Hauvasta tuli eniten käytetty sana, ja äiti katosi sanavarastosta koirainnostuksen tieltä. Koirat olivat hauvoja, mutta samoin hän kutsui kaikkea sukista ja kissoista naapurinpoikaan.

Jossain vaiheessa keväällä hän kiinnostui kissoista eli kissshoista. Hauvat olivat edelleen hauvoja eli ihania, mutta kissat vasta rakastettavia olivatkin. Kaikesta innostuksesta huolimatta Anselmiinalla kesti muuten keskikesään asti oppia, mitä kisssha sanoo. Hän tajusi nopeasti, että hauva sanoo hau. Kisssha sen sijaan sanoo... ...kisssh! Se on tietysti sinänsä loogista, mutta nyt kisshakin jo sanoo mau.

Eläimet ovat alkaneet painua unholaan. Nyt tyttönen on innostunut autoista eli autttoista. Auttto sanoo hur hur (paitsi meidän automme sanoo antipollution fault, mutta se näyttää olevan taaperon käsityskyvylle liikaa). Auttto-innostuksessa on muuten se ihana puoli, että autttoja näkyy enemmän kuin hauvoja ja kissshoja. Esimerkiksi bussissa on siis helppo pitää taapero keskittyneenä, kun ykköskiinnostuksenkohteita näkyy kaikkialla. Autto auttto hur hur hur!

Sama kiinnostuksenkohteiden vaihtelu pätee aikuistenkin elämässä. Olen hurahtamisherkkä, ja elämässäni on usein kiinnostuksenkohde ylitse muiden. Parin viime kuukauden aikana olen huomannut, että olen kiinnostunut paljon muustakin kuin vauvajutuista. Esimerkiksi feminismi ja pakolaisuus ovat mietityttäneet viime aikoina.

Mitkä teillä ovat kiinnostaneet - siis vanhempaa ja lasta - viime aikoina?

2 kommenttia:

 1. Meidän kymmenkuisen kestosuosikki on jo kuukausia ollut digikellot ;) Makkarin kelloa pitää mönkiä heti ekana aamulla morjestamaan.

  Mulla meni talvi ja kevät aivan autuaassa vauvakuplassa, eikä mitkään maailman asiat voineet vähempää kiinnostaa. Nyt on sit menty äärestä laitaan ja maailmantuska on iskenyt aaltona päälle. Myönnän että just nyt ikävöin sitä tunnetta, kun maailmassa ei tuntunut olevankaan mitään muuta kuin minä ja vauva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, miten ihana suosikki! :D Juu, täälläkin on välillä melkoinen maailmantuska, eikä välttämättä ihan syyttä. Turvallisen vauvakuplan ikävä iskee myös.

   Poista