sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Maitobaari rajoitti aukioloaan

Imetyksen lopettaminen sujui helposti, moni ystäväni on kertonut minulle. En silloin uskonut hetkeäkään, että se olisi mahdollista. Olin jossain yksivuotispäivän tienoilla lakannut tarjoamasta maitoa Anselmiinalle, ja hän sai vaatia herkkunsa itse. Sen hän todella teki: kiskoi paitaa ja huusi annannanananan tai tätätätätätäät. Hän rauhoittui vasta, kun sai haluamansa.

Taaperoimetys ei ole minulle sydämen asia, mutta en koe tarvetta lopettakaan. Anselmiina on maitoallerginen ja melko huono syömään ruokaa, joten ainakin rintamaito takaa hänelle ravintoaineiden saannin. Toisaalta en tiedä, onko maito aina hyvästä huonolle syöjälle: viehän se tilaa mahassa.

Pari viikkoa sitten päätin kokeilla, jos imetyksen vähentäminen ihan oikeasti onnistuisi. Päätin, että rinnalle ei jäädä turhaan hengailemaan. Maito on aamulla oiva torkutuskeino, joten ennen sängystä nousemista saa tissutella hieman. Sen jälkeen maitobaari menee kiinni ja aukeaa vasta päivällisen jälkeen.

Se on toiminut! En olisi uskonut. Anselmiina käy joskus pyytämässä, mutta ei jää enää kiukuttelemaan. Sanon, että nyt ei saa. Sitten hän lähtee touhuamaan jotain muuta.

Oho.

Iltasyönnistä vierottaminen voi olla tätä hankalampaa. Katsellaan.

Miten teillä on vieroitus sujunut?

6 kommenttia:

 1. Kiva kuulla! Meillä kohta yhdeksänkuonen vähensi itse tissittelyä pari kk sitten,nyt juo maitoa 1-3krt pöivällä ja 2-4krt yöllä. Aattelin mennä näin 1v saakka jos ei itse lähde muuttamaan. Sitten tuleekin ajankohtaiseksi tuo kertojen vähentäminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että on itse alkanut vähentää! Odottelin sellaista ihmettä, mutta ei tapahtunut täällä. :D Piti sitten alkaa itse karsia.

   Poista
 2. Meillä tissistä vieroittaminen kävi todella helposti, melkein itsestään. Isä jäi kotiin ja pystyi tietysti tarjoamaan vain korviketta. Äiti oli päivät töissä, joten maidontulo ja imetyskerrat alkoivat vähetä itsestään.

  VastaaPoista
 3. Mä lopetin imetyksen omasta tahdostani, kun tyttö oli 1v ja 2kk vanha. Aika pitkälti kerrasta poikki -menetelmällä. Parit paidan repimiset ja raivarit kyllä nähtiin, mutta ei siinä loppujen lopuksi montaa päivää mennyt, kunnes neiti oppi, että maito tulee jääkaapista, ja alkoi maidonhimoissaan mankua mammmmaa keittiön ovella äidin sylin sijaan. ;) Tsemppiä, jos tämä on vielä teille ajankohtainen aihe! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun teilläkin meni noin helposti! Meillä on päiväimetyksistä päästy kokonaan, siis aamupalan ja iltapalan välillä en imetä ollenkaan. Mutta ne yöt, ohhoh, sinne tarvitaan tsemppiä :D Kiitos!

   Poista