maanantai 9. helmikuuta 2015

Kun vauvasta tulee taapero

Ylihuomenna meillä ei enää asu yhtään nollavuotiasta. Ylihuomenna on tasan vuosi siitä päivästä, kun tyttäreni henkäisi ensimmäisen kerran.

Vauva-aika taitaa oikeasti olla jäämässä taakse. Se tuntuu uskomattomalta. Mietin eilen, pitäisikö syöttötuoliin ostaa tarjoitin. Sitten tajusin, että ehkä se ei enää olisi kovin pitkäikäinen hankinta.Vai olisko? Katsoin Marttojen vauvanruokakurssin ajankohtaa. Mietin, sopisiko sellainen kallenteriin. Sitten tajusin, että vauvanruuat alkaa olla meillä jo aikalailla tehty.

Yhdessä yössä muuttuu paljon. Ylihuomenna olen taaperoimettäjä. Tänään sanoin ehkä viimeisen kerran sisäleikkipuiston kassalla, että lapseni on alle yksivuotias. Ylihuomenna koko perhe voisi teoriassa syödä samaa ruokaa.

19/52


Taaperous tuntuu minulle vieraalta. Mielikuvissani taapero kävelee horjuen, höpöttää sanoja ja nukkuu yhdet päiväunet. Hän pukee ja syö itse.

Anselmiina alkaa muistuttaa isoa tyttöä. Hän haluaa joskus kokeilla itse syömistä ja yrittää vetää itse pipon päähän. Hän kävelee, kun talutetaan. Yhdet päiväunet riittävät useimpina päivinä. Taaperouteen tuntuu olevan matkaa, vaikka kalenterista katsottuna se koittaa muutaman päivän päästä.

Oikeasti en tiedä taaperoista mitään. Olen yhtä tietämätön kuin vuosi sitten, kun luulin viettäväni rentoa äitiyslomaviikkoa, mutta päädyin synnyttämään. Pitäisikö nokkamukista luopua jo? Miten mausteista ruokaa voi antaa? Miten pitkään yksivuotiaasta voi olla erossa? Jäävätkö blogini vauva-arkea ja vauva -tunnisteet jo historiaan?Ihmettelyä riittää.

Siksi tämä blogi jatkuu yhä, vaikka nimi ei ehkä täysin kuvaakaan taaperoelämää.

2 kommenttia:

  1. Mulla on vähän samanlainen mielikuva taaperosta, mutta totuus ei taida ihan vastata mielikuvaa täälläkään :) Mä kuulin joskus sellaisen ohjeen, että lapsesta voi olla erossa hänen ikäänsä vastaavan verran öitä, 1v 1yö, 2v 2 yötä jne. Se kuullosti jotenkin hyvältä ohjeelta - ehkä ei päde kun ensimmäiset vuodet, mutta silti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ton mukaan varmaan yritetään mennä. Vaikka en minä raaski olla vielä kokonaista vuorokautta erossa :D

      Poista