tiistai 16. syyskuuta 2014

Seitsemän kuukautta on ihan hyvä ikä

Anselmiina on liki viikon ollut seitsemänkuukautinen. Jätin kuukausikatsauksen teon suosiolla tälle viikolle, sillä meillä oli neuvola tänään. Yleensä seitsemänkuukautisneuvolaa ei ole, mutta sain ennenaikaisuuteen vedoten puhuttua meille sellaisen.

Mitään yllättävää ei käynnillä ilmennyt. Anselmiina on 7,9 kg ja 65,5 cm eli aikalailla ikätovereiden tasolla. Syöttötuolitreenit saa nyt viimeistään aloittaa, kun istuttaessa selkä on suora. Lattialta Anselmiina ei vielä pönkeä itse istumaan, mutta sylissä ja turvakaukalossa istuessa tahtoo mennä vielä istuvampaan asentoon.

Hampaita on nyt neljä. Alhaalla on kaksi nököä, ja viikonloppuna ylös ilmaantui etuhammaspari. Sitä edellisviikon kiukku taisi enteillä.

Melko pian edellisten kuukausisynttäreiden jälkeen Anselmiina lähti liikkeelle. Hän kierii, pyörii ja peruuttaa. Joskus hän saattaa päästä pienen pienen matkan ryömittyä, jos näkee jotain erityisen kiinnostavaa. Helistin on oiva houkutin.

Kova pölöttäjä Anselmiina on edelleen. Mammamamammamaa, pappappaaa, vauvauvauvauva ja vöyvöyvöyvyövyöyöy kuuluvat vakiosanontoihin. Välillä tulee äit, jonka tarkoituksenmukaisuudesta en ole varma. Onko se nyt kuuluisa ensimmäinen sana vai jotain satunnaista ölinää? Ehkä se selviää ennen seuraavaa kuukausipäivitystä.


Joskus olen potenut hieman haikeutta siitä, että Anselmiina kasvaa. Eilen vauvahieronnassa seurasin kahden kuukauden ikäistä vauvaa ja melkein huokaisin helpoituksesta. Vastasyntyneet ovat ihania ihania ihania, mutta seitsemänkuukautinen tuntuu jo helpommalta. Sanon näin, vaikka en nimittäisi Anselmiinan pikkuvauva-aikaa kovin rankaksi. Nyt kuitenkin voin jo tehdä muutakin kuin toimia täyspäiväisenä imettäjänä, lapsen kanssa voi leikkiä, hän ei yleensä ala mysteerihuutaa ja - eritevaroitus! - hän ei kakkaa koko ajan.

Ehkä pahin vauvahumu alkaa olla ohi. Vauva on ihana, mutta toisaalta nyt maailmassa alkaa näkyä muutakin kuin vaipat ja maito. En missään vaiheessa koe varsinaisesti kadonneeni äitiyteen, mutta nyt tuntuu, että osaan keskittyä muuhunkin kuin vauvaan kunnolla.

Sama lienee Anselmiinalla. Hän viihtyy loistavasti isänsä kanssa. Muita hän tosin vierastaa.

Jokaisessa iässä lienee puolensa, ja tämä on aika ihana ikä.

6 kommenttia:

 1. Kuullostaa tutuilta ajatuksilta :)

  Meillä pahin vierastusvaihe ilmeisesti alkoi nyt helpottaa kun Kukkis ei enää vierastanut pappaansa :) (on ollut siis pelottavin kaikista tähän saakka) Toivotaan helpotusta teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, hyvä, että on alkanut helpottaa. Meillä menee hullummaksi vaan :D Oli kauhean pelottavaa, kun neuvolantäti otti syliin. Hänelle kyllä hymyiltiin heti, kun tavattiin - turvallisesti äidin sylistä :D

   Poista
 2. Moi! Onpa kiva blogi ja ihana tytön tyllerö! :) löysin tän nyt just. Luin mielenkiinnolla synnytyksestä koska minunkin esikoinen syntyi yllättäen rv 33+4. Selvisikö sinulla syytä että miksi vedet meni ennenaikaisesti? Meillä ei selvinnyt. Se tietty vähän harmittaa. Mutta nytpä jään blogisi seuraajaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, tervetuloa! :) Ei selvinnyt ennenaikaisuudelle mitään syytä. Olimme molemmat, sekä vauva että minä, ihan terveiksi todettuja ei ollut siis mitään tulehduksia tai muuta. Vähän ehkä pelottaa mahdollinen seuraava raskaus, jos vedet loiskahtaisivatkin vielä aiemmin! Kääk.

   Poista
  2. Niinpä! Samaa olen itsekin miettinyt jo nyt, että millanen pelko on sit seuraavassa raskaudessa. Vaikka esikoiseni on vasta vajaa 5kk, että ei tässä ehkä ihan heti olla toista "tekemässä". Meidäm poitsu painaa muuten nyt noin 7,5kg että hurjaa tahtia on kasvanut :)
   terkuin Emppu

   Poista
  3. Nojoo, jotenkin se äkillinen loiskahdus oli niin pelottava, että varmaan jännittäisin sitä koko ajan! Huh, onneksi ei ole vielä (jos koskaan?) ajankohtaista :) Toivottavasti sitten pääsisi vähän tarkempaan syyniin kuin ekalla kerralla.

   Tosi hyvin on poika siis kasvanut, vaikka vähän etuajassa maailmaan saapuikin :) Minkä kokoinen hän oli muuten syntyessään? Anselmiina on myös kivunnut keskoskäyrältä keskikäyrälle, pieni syömäri :D

   Poista