lauantai 13. syyskuuta 2014

Avoin päiväkoti kutsuu

Avoimen päiväkodin tarkoitus oli minulle ennen äidiksi muuttumista täysin vieras. Olisi siis päiväkoti, mutta se olisi avoin, ömm, siis mitä?

Ennen kesää perhevalmennuksen jatkotapaamisessa kävimme tutustumassa alueemme avoimeen päiväkotiin. Kesäksi päiväkoti sulki ovensa, mutta nyt syksyllä olen tutustunut sen toimintaan.

Voi mitä kaikkea kunnallisverolla saakaan! Olen aivan hämmentynyt. En tiedä, onko meidän lähiavoin poikkeuksellisen vireä, mutta siellä on kaikkea. Olemme käyneet muskarissa ja keskusteluryhmässä. Ensi viikolla testaamme vauvahieronnan, ja askartelutuokiotkin kiinnostaisivat. Eräässä toisessa avoimessa päiväkodissa on kuulemma silloin tällöin kotieläinpiha. Avoimeen voi myös mennä ihan muuten vaan, ja siellä on parivuotiasta vanhemmille pari kertaa viikossa kerhoja.


Avoimen päiväkodin nimitys tuntui aluksi mielestäni hieman hämäävältä. Toisaalta onhan se kuin, no, avoin päiväkoti, sillä työntekijät ovat koulutettautuneet lastentarhanopettajiksi. En ole varma, onko joukossa myös lastenhoitajia.

Toisaalla käsittääkseni avoimet päiväkodit tunnetaan asukaspuistoina. Minulle sekin on hieman hämmentävä nimitys, sillä olen aina luullut puistojen olevan taivasalla. Nähtävästi puistoissakin voi olla kunnon sisätilat.

Pitää toivoa, ettei avoimelta päiväkoti- tai asukaspuistotoiminnalta lopu rahoitus aivan lähiaikoina. Olisin miehen kesäloman päätyttyä hyppinyt jo monesti seinille, jos en olisi silloin tällöin voinut kipaista avoimeen vauvan kanssa. Sekä äiti että vauva saavat seuraa ja tekemistä, eikä matkakaan ole onneksi pitkä.

4 kommenttia:

 1. Pakko kommentoida tätä. Mulla ei kanssa ollut ennen pikkumiestä hajuakaan tällaisista kaupungin järjestämistä puuhista ja täytyy myöntää, että kun neuvolassa mainittiin kesällä että perhetalo (juu se on sen nimi täällä meillä itä-helsingissä) avataan kohta, oli ensi reaktioni "ei ikinä". Menin kuitenkin: samanikäisten äiti-vauvaryhmään ja viime viikolla muskariin. Hauskaa on ollut ja ihanasti nämä kerhot tuo ryhtiä viikkoon. Jostain syystä musta tuntuu kauheen kivalta, että toi talo on tossa ihan vieressä ja sinne voi poiketa milloin vain vaikka vaan olemaan jos tuntuu että seinät kaatuu päälle täällä kotona. Liputan ehdottomasti tämänkaltaisen toiminnan puolesta!!!
  Jenny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, tosi kivasti tuo ryhtiä vauva-arkeen. Ei jää kotiin aina koko päiväksi :D Tuo on myös ihan parasta, että voi mennä vaan oleilemaan. Sieltä löytää aina seuraa, ja henkilökuntakin on ihan huippua. Tosi kiva kuulla, että teilläkin on tällaista toimintaa! :)

   Poista
 2. Oliskohan meilläpäinkin tuollainen :o

  VastaaPoista