torstai 18. syyskuuta 2014

Äidin allergia vaikuttaa sittenkin

Imettävä äiti sai lapsestaan allergisen reaktion, näin sieluni silmillä lööpeissä. No, toivottavasti niin ei oikeasti käy, mutta kiinteitä syövä lapsi ja allerginen imettäjä voivat olla vaarallinen yhdistelmä.

Äidin allergia ei saa olla koko perheen allergia. Niin julistin jokunen viikko sitten. Joudun hieman pehmentämään sanojani. Joskus äidin allergia vaikuttaa koko perheeseen, ainakin, jos äiti imettää. Se on valitettavaa, mutta sille ei voi mitään.

Olen todella pahasti allerginen kalalle, kuten kerroin. Tyttäreni ei ilmeisesti ole perinyt tätä ominaisuutta. Hänen kala-annoksensa ovat olleet pieniä, mutta sitäkin allergisoivampia - minulle. Syömisrytmiksemme on vakiintunut se, että imetän soseiden syönnin jälkeen. Voitte kuvitella, mitä on seurannut kalamaistiaisten jälkeen. On ollut kutinaa ja vähän turvotusta ja punoitustakin.

Ei tämä nyt ihan turvallista ole.

Imettävän äidin allergialla ei löytynyt Googlesta oikein mitään. Imeväisen allergiasta puhutaan paljonkin. Minä sen sijaan tahdoin tietää, mitä tehdä, kun allerginen äiti imettää kiinteitä syövää lasta. Tahtoisin imettää Anselmiinaa ainakin yksivuotiaaksi, ehkä pidempäänkin, enkä tahtoisi evätä häneltä suositusten mukaista kalansyöntiä. En silti tahdo riskeerata omaa terveyttäni, sillä reaktiot ovat jokaisen kalanmaistelukerran jälkeen menneet pahemmiksi. Olisi varmaan ensiavussa selitettävää, että kun minä vaan imetin...

Kysyin neuvoa Imetyksen tuki ry:n Facebook-ryhmästä, josta muuten saa todella usein apua. Neuvot vaihtelivat Anselmiinan kalansyönnin lopettamisesta ja nännikumien käytöstä imetystaukoon kala-aterian jälkeen. Taidamme päätyä viimeiseen vaihtoehtoon. Ehkä Anselmiina kestäisi ainakin muutaman tunnin ilman maitoa. Kaksi kertaa viikossa en imetysaikana varmaan uskalla antaa kalaa, mutta ehtiihän sitä varmaan syödä vielä kyllästymiseen asti.

Onko kenelläkään muulla ollut samaa ongelmaa?

2 kommenttia:

  1. Imetä ensin ja anna hetken päästä kalaruoka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin tehtiin viikonloppuna. Parin tunnin päästä uskalsi jo imettää. :)

      Poista