lauantai 16. elokuuta 2014

Älä älä älä, ei saa

Uusi havainto vauva-arjesta on se, että Anselmiinaa on pitänyt alkaa kieltää. En tiedä, paljon puolivuotias ymmärtää kielloista. Tuskin hän tajuaa kovin paljon. Ainakaan sitä hän ei ymmärrä, ettei mummin pöytäliinaa saa vetää, laittaa kättä äidin ruokaan tai ottaa isin silmälaseja pois päästä.

Pieni ihminen tutustuu maailmaan. Välillä tuntuu pahalta rajoittaa sitä, mutta ei pöytäliinan kiskomisestakaan hyvää seuraa.Onneksi Anselmiina ei vielä liiku kovin paljon. Sitten varmaan saa olla koko ajan kertomassa, mihin ei saa koskea. Kieltämisen määrä tuskin vähenee tulevaisuudessa, mutta toivottavasti hän alkaa jossain vaiheessa tajuta sanan "ei" merkityksen.

Vanhemmuus ei ole enää pelkkää vauvan perushoitoa ja varhaista vuorovaikutusta. Se alkaa olla kasvattamista.

Missä vaiheessa lapsenne on alkanut tajuta kielloista? Milloin olette joutuneet alkaa kieltää vauvaanne?

6 kommenttia:

 1. Iiiiik mikä kuva<3 pus pus pikku Anselmiinalle :) Meillä kielletään kiskomasta koiraa turkista ja laittamasta käsiä muiden ruokalautaselle.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, miten kovin Anselmiina vetää mummin kissoja turkista :D Apua!

   Poista
 2. "Älä vedä äitiä hiuksista, päästä irti äidin tukasta, hei nyt!" kuullaan meillä kyllä ehdottomasti useiten. Odottelen, että koskahan vauva ymmärtää, ettei se tukistaminen ole minusta ihan yhtä kivaa kuin hänestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiuksista on niii-iiin kiva vetää! Ja isin hiuksista on kiva etsiä kirppuja :)

   Poista
 3. VAUVA!! Ihanaa, kasvaa ja kehittyy, oppii ja uhmaa, siitä on ensimmäiset vuodet etenkin tehty <3

  VastaaPoista