torstai 17. heinäkuuta 2014

Bataattia poskeen

Pikkuvauvani ei ole enää pelkästään maitovauva. Kokkailin tänään ensimmäistä kertaa koko perheelle. Minulle ja miehelle tein kikhernepataa, ja Anselmiina sai bataattisosetta.

Keitetty ja soseutettu bataatti, hieman keitinvettä ja äidinmaitoa oli himpun verran reilu viisikuukautisen vauvani ensimmäinen ateria. Hyvin maistui. Aluksi Anselmiinan ilme oli epäluuloinen, mutta lopuksi hän nuoleskeli oranssia mössöä ruokalapultaan.

Puolenvuoden täysimetys oli haaveeni ja tavoitteeni joskus. Näin jo sieluni silmillä Anselmiinan puolivuotispäivän, jolloin hän saisi ensimmäisen kiinteän ateriansa.

Se päivä oli tänään, kolme viikkoa etuajassa. En tiedä, onko viikoilla varsinaisesti tässä vaiheessa väliä. Tosiasia on silti se, että lapsellani on aika paha allergiariski. Anselmiinalla on hieman atooppinen iho. Atopiasta kärsivillä on 50 % todennäköisyys potea allergiaa. Siihen voi ynnätä sukurasitteen, sillä minä olen hengenvaarallisen allerginen kalalle ja ainakin lievästi allerginen eläinpölylle.

Kun aloitamme kiinteät ruuat ainakin hieman puolta vuotta aiemmin, uusia ruokia ja reaktioita ei tarvitse testata pikavauhtia.

Muutenkin tämä taisi olla otollinen aika. Anselmiina on koko ajan entistä kiinnostuneempi ruuasta. Kun hän on sylissä, pitää siirtää ruokalautaset kauas. Porkkanaraasteeni on ainakin saanut kyytiä, ja melkein jäätelökin on viety kädestä. Anselmiina tarttuu kaikkeen, ja kaikki menee suuhun.


Aiotko tehdä soseet itse vai ostatko kaupasta, on moni kysynyt. Kysymyksen mustavalkoisuus hämmästyttää hieman. Varmaan meillä nimittäin syödään niin kaupan pöperöitä kuin itse keiteltyjä ja muussattuja ruokia. Pitää myöntää, että hieman karsastan valmissoseita. En itsekään syö mielelläni eineksiä, sillä aika harvan valmiina myytävän tuotteen hinta-laatusuhde on mieleeni. Eipä niiden syömiseen silti kuole, joten toisinaan saatan valita lapselleni purkkiversion.

Sitä mietitään myöhemmin. Nyt pakastin on täynnä bataattisosetta, ja ehkä seuraavana maisteluvuorossa on porkkana. Ihanat herkut odottavat!

3 kommenttia:

 1. Voi isoa tyttöä<3 :) Hih. Meilläkin tuo kiinnostus ruokaa kohtaan on alkanut kasvaa ja kohta kai on aihe alkaa maistelut täälläkin. Pakastitkos muuten annokset jääpalamuotissa vai muussa? :) Mä oon kans miettinyt tuota että miksi raja itsetehdyn ja valmiin välillä on niin mustavalkoinen. Itsekään en syö eineksiä juuri ikinä, hinnasta ei niin väliä vaan mausta :D Tosin olen itse ollut kova pilttien kuluttaja aina, ne menee jugurtissa, rahkassa ja sellaisenaan, tiedän niiden maistuvan herkulle :) Ehkäpä teen kotona itse ja reissussa sitten valmiita?! Aika näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just jääpalamuoteissa pakastin. Ne onkin tosi käteviä, kun yhteen koloon menee juuri se teelusikallinen :) Tosin muotit loppuivat kesken ja sitten tungin loput bataatit vaan minigrippeihin :D

   Ruusunmarjapiltti (vai -bona?) on muuten tosi hyvää. Sitä pitää varmaan ostaa valmiina, kun mistäs minä niitä ruusunmarjoja alan soseuttaa...

   Poista
  2. No joo ei ihan kaikkia soseita itse noin vaan tehdäkään :D

   Poista