tiistai 22. heinäkuuta 2014

Äitiysmusiikkia: Mestaripiirros

Reilu vuosi sitten kävelin töistä kotiin ja kuuntelin radiota. Olo oli alkuraskausmaisen heikko ja ajatukset myllersivät. Kuuntelin puhelimen radiota.


Sinä päivänä, kun luoja teki sinut
Hän ei muuta tehnytkään
Heräs aikaisin, otti kynän käteen
Rupes siinä piirtämään

Siellä soi Egotripin versio Anna Puun Mestaripiirros-kappaleesta. Olin toki kuullut sen jo vuosia sitten alkuperäisen artistin esittämänä. Silloin se ei herättänyt kummempia tunteita, vaan lähinnä tuntui turhalta lässytykseltä.

Nyt kolahti.

Se kuva oli kaunis
Oi, ihme suorastaan
Muodon jumalaisen sai
Kuvan viereen hän merkkas ettei suhun
Päde kuolevaisten lait

Mahassani kasvava pienen pieni, ehkä juuri sikiövaiheen saavuttanut ötökkä alkoi tuntua omalta persoonaltaan. Hän oli vielä vieras, mutta halusin tutustua häneen.

Ennen kaikkea hän tuntui pieneltä ihmeeltä, jota minä halusin varjella. Mietin, että pientä mestaripiirrostahan minä tässä kasvatan.

Raskaus ei tuntunut enää niin pelottavalta. Kappaleen kuuntelu ei ollut varsinainen käännekohta, mutta se teki kaikesta entistä konkreettisempaa.

Niille jotka yhä epäilevät luojaa
Sanon vastaukseksi vain
Että jos he edes kerran näkis sinut
Kaikki rupeis uskomaan

Mestaripiirros liikuttaa edelleen, vaikka mystinen sikiö on kasvanut oikeaksi ihmiseksi. Nyt kappale kuvaa ehdotonta rakkautta. Se kertoo siitä, kuinka täydelliseltä oma jälkeläinen tuntuu. Ei meistä ketään voi sanoa täydelliseksi, mutta minulle hän on täydellinen, juuri tuollaisena. Hän on todellinen mestaripiirros.


(En ole kovin musikaalinen ihminen, mutta ajattelin jakaa muutamia lauluja blogini aihepiiristä. :))

4 kommenttia:

 1. Mä oon aina tykännyt Yön biisistä Ihmisen poika ja kuuntelin sitä repeatillä sairaalassa, tuijotin esikoispoikaa ja itkin.Nyt melkein 3 kk myöhemmin nousee kyyneleet edelleen silmiin kun kuulen sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuo ei edes käynyt mielessä, mutta on kyllä harvinaisen osuva!

   Poista
 2. Samoja ajatuksia herättåä tässäkin äidissä ;)

  VastaaPoista