lauantai 14. kesäkuuta 2014

Vauva-aika säilöön

Vauvan elämän ensimmäiset kaksi kuukautta ihmettelin, miksi kaikki valittivat vauvan vaatteiden jäävän heti pieneksi.

No niin no. Nyt tuntuu, että jotain jää pieneksi joka päivä.

Äitiyspakkauksen laatikkokin alkaa olla jo aika mini neljäkuukautisen nukkumapaikaksi. Sitä paitsi meillä ajauduttiin suosimaan perhepetiä.

Aiemmin olen heittänyt pieneksi käyneet vaatteet puolihuolimattomasti kaapin alahyllylle. Nyt aloin pakata niitä äitiyspakkauksen laatikkoon. Ei kai sitä enää muuhun tarvitse.

Mietin myöhemmin sijoituspaikan niille, jotka eivät mahdu sinne.

Tämä mekko on jo liian pieni. Sniff.
En ole vielä päättänyt, mitä teemme tytön vanhoille vaatteille. Meillä on säilytystilaa sopivasti, mutta sitä ei todellakaan ole liikaa. Näillä leveysasteilla neliöt ovat varsin hintavia. Kaikki mahtuu nyt. Sitten viimeistään tekee tiukkaa, kun pitää säilöä lapsen parin vuoden vaatteita, turvakaukaloa ja yhdistelmävaunuja.

Vaatteet ja tarvikkeet olisi helppo kierrättää mahdolliselle seuraavalle lapselle. Poika-rukka joutuisi kulkemaan melko vaaleanpunaisissa. Ei vaan huvita pitää laatikkoja varastossa jotakuta ehkä mahdollisesti joskus syntyvää sisarusta varten.

Eräs äitituttu oli myynyt lapsensa vaatteita, ja laittanut niistä saadut rahat tämän tilille. Se voisi olla hyvä suunnitelma. Vauvan saamien lahjojen myynti tuntuu jotenkin itsekkäältä, vaikka niistä ei suuren suuria summia tienaisikaan.

Pieniä vaatteita voisi myös lahjoittaa sairaaloille ja turvakodeille tai vaikka ulkomaisille lastenkodeille. En ole vielä selvittänyt, ketkä täällä ottaisivat vastaan vauvanvaatteita ja -tarvikkeita.

Pari kaikkein ihaninta lahjaa taidan kuitenkin säästää. Muistoksi saa jäädä ainakin mummin tytölle ennen tämän syntymää neuloma asu, ja toisen mummon tytön syntymän aikoihin ostama ihana pieni mekko.

2 kommenttia:

  1. Meidän ei tarvinnut odotella kuin vajaa kuukausi ennen kuin pieneksi jääminen alkoi ihan toden teolla. Ja kyllähän se harmittaa kun kun ihania juttuja ehtii käyttää sen kolme kertaa. Luulen, että me lajitellaan vaatteet säästettäviin lemppareihin ja eteenpäin meneviin, toiveissa kun on kakkonen muutaman vuoden päästä. Vaatteet menköön sitten säilöön anopille, tilaa kun ei meilläkään ole yhtään liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, tuntuu, että koko 56 oli sopiva ehkä hyvällä tuurilla kaksi viikkoa. Mekin saatetaan kyllä hyödyntää vanhempien säilytystilaa :)

      Poista