sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Koska meitä käsketään

Ei tämä tästä etene. Aja vaikka parta ja tule sitten aamulla uudestaan, kätilö sanoi tarinan mukaan miehelle, jonka vaimo oli synnyttämässä.

Aamulla nainen repesi nauruun, kun ennen parrakas mies oli ajellut naamansa. Kätilön sana oli laki.

Pidän itseäni hyvin kyseenalaistavana ihmisenä. Tutkin (=googletan tutkimuksia) ennen kuin hutkin. Nyt kyseenalaistaamiseeni on ilmennyt poikkeus.

Neuvolan ja synnytyssairaalan henkilökunnan sana on lakini. Varsinkin alussa uskoni heihin oli järkähtämätön. Imetystä vain 30 minuuttia kerrallaan? Aivan! Ei raskausdiabeetikolle suklaata synnytyksessä? Ei toki!

En ole terveydenhuollon ammatilainen. Siksi en osaa kyseenalaistaa mitään heidän sanomaansa. Tietäväthän he jälkeläiseni terveydestä minua enemmän. Kupeitteni hedelmän terveys ei ole ihan mitätöntä.

On vaan harmi, etteivät neuvot aina ole ihan linjassa toistensa kanssa. Täysimetä ainakin viisi kuukautta, terveydenhoitaja sanoi viime tarkistuksessa. Kannattaa aloittaa jo ne kiinteät. Ihan turhaa on puolen vuoden täysimetys, lääkäri sanoi heti perään. Virallinen suositus taas kertoo, että kuusikuukautissyntymäpäivän aikoihin vasta kannattaa alkaa maistella muutakin kuin maitoa.

Nii-iin, jaa-a.

Ketä tässä sitten kuuntelisi. Kaikkein pahimmissa lähteissä kerrotaan, kuinka kiinteiden liian aikainen aloitus altistaa vähintään suolistosyövälle. Liian myöhäinen aloitus taas aiheuttaa lievimmillään allergioita.

Teki niin tai näin, seuraukset kuulostavat vakavilta. Ne ovat pahempia kuin parranajo.

4 kommenttia:

 1. Mulla on kavereina itseasiassa montakin terveydenhoitajaa, myös neuvoloissa. Yksi ei osaa edes pulssia mitata... :/ Mä kyseenalaistan aivan kaiken mitä meidän terveydenhoitaja sanoo. Juuri siksi että voin kuvitella hänen tilalleen niitä tuttuja jotka oikeasti ei tiedä mitään. Maalaisjärki tässäkin käyttöön, ei ne terkkarit ja lääkärit ole yli-ihmisiä, ja osalla heistä ei edes ole lapsia, pelkkää kirjatietoa. Ja ne suosituksetkin muuttuu monta kertaa pienen ajan sisään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itsekin tunnen "hieman" tumpeloita ja tietämättömiä hoitoalan ammattilaisia. Esimerkiksi yksi suositteli aivoverenvuotoon aspiriina :D

   Poista
 2. Saman olen huomannut, jokaisella on vähän oma kantansa :D Kannattaa vähän tutkailla omia fiiliksiä, jos tyttö kasvaa maidolla hyvin niin sitten ei varmasti ole mikään kiire, entä mitkä on omat ajatukset siitä maistelusta? Jos haluat kohta jo aloitella niin mikäs siinä, toisilla kestää pitkään että se maistelu muuttuu edes oikeaksi syömiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä me aloitetaan ainakin vähän ennen sitä 6 kk ikää, kun on kuitenkin aika suuri allergiariski :) Nyt vaan odottelen, jos tyttö alkaisi osoittaa jotain mielenkiintoa ruokaan. Olen joskus antanut kurkkutikun käteen, mutta se lentää aina lattialle :D

   Poista