perjantai 20. kesäkuuta 2014

Äitiyslomasosiaalisuus

Kotipäivät eivät ole viime aikoina vaivanneet. Olemme olleet paljon menossa. Olemme tavanneet vanhoja äiti- ja vauvakavereita ja tutustuneet uusiin. Olemme käyneet perhekerhoissa ja muskareissa.

Kerroin syksyllä olevani ystävistäni ensimmäinen, joka saa lapsen. Olen sitä toki yhä, mutta nyt minulla on monta uutta äitituttua. Perheellistyminen on tuonut elämään uusia ihmisiä.

Pelkkä äitiys ei riitä yhdistämään, ovat monet sanoneet perhekerhojen karttamisen syyksi. Ei se riitäkään, mutta en ole etsimässä loppuelämän ystäviä. Tahdon seuraa tähän hetkeen, kun olen esikoiseni kanssa kotona. Tuskin kukaan töistäkään etsii ikuisia ystäviä, mutta joskus työkavereista tulee sellaisia.

Aika näyttää, ketkä äideistä jäävät ystävikseni. Toivottavasti edes joku jää. Ehkä tyttökin saa kavereita samalla.

Etukäteen pelkäsin, oltaisiinko äitiryhmissä tuomitsevia. En ole onnekseni vielä onnistunut törmäämään Vauva-lehden foorumin kaltaiseen ilmapiiriin. Sulassa sovussa ovat olleet niin täysimettäjät ja korvikeruokkijat kuin luomusynnyttäjät ja sektiolla lapsensa maailmaan pukanneet. On mielenkiintoista keskustella erilaisista tavoista olla vanhempi. Äitien ikähaitarikin tuntuu olevan laaja.

Muskarin ja perhekerhon lisäksi olen löytänyt seuraa myös Facebookin äitiryhmistä. Etenkin lasketun aikani ryhmäläisistä on tullut tuttuja. Samalla suunnalla asuvien kanssa on helppo järjestää tapaamisia verkon ulkopuolellakin.

Välillä olen tarkoituksella pitänyt kotipäiviä, ettei oma tai vauvan pieni pää mene täysin sekaisin. Nyt tosin kerhoissa alkaa kesätauko, ja toiset katoavat kesäksi kaupungista. Onneksi miehellä alkaa loma.

2 kommenttia:

 1. No joo! Pitäis vaan ryhdistäytyä ja postua kotoa, eikä vaan voivotella, että "ei sinne pääse junalla, en haluu mennä bussilla yhyy". Surkein tekosyy ikinä!

  Hyvää juhannusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo kertaakaan menny vaunujen kanssa bussilla :D Ei ole toistaiseksi ollut tarvettakaan. Pitäisi yrittää voittaa bussikammo, mutta kun sillä meneminen tuntuu niin vaivalloiselta. Junaan vaan rullaa sisälle ja sinne nyt melko varmasti aina mahtuukin. Tosin jos busseilisi, välttäisi asemien kammottavat hissit.

   Hauskaa juhannusta sinnekin :)

   Poista