torstai 22. toukokuuta 2014

Vauva reppuun

Tyttömme on tähän asti köllinyt onnellisena vaunuissaan. Hän on aina vaipunut uneen viimeistään kotipihalla.

Nyt alkaa ilmeisesti maailma kiinnostaa. Vaunuissa ei niin vaan nukuta. Siellä tulee helposti itku, ja ympäristön katselu sylissä rauhoittaa.

Kantaminen on aika rankkaa ilman apuvälineitä. Meillä on yksi kantoväline, Hug-a-bub-liina. Liinan sitominen tuntuu kuitenkin hankalalta. Siltä se vaikuttaa varsinkin paikassa, jossa vauva olisi kiva saada vaunuista katselemaan ilman hirveää säätöä.

Joskus ajattelin, että olisin reipas kantoliinaihminen. En taida olla. Kärsivällisyys ja näppäryys loppuvat kesken, ja sitten vauvalta menevät hermot.

Harjoittelu auttaisi, ehkä, mutta ajattelin kysellä kokemuksianne kantorepuista. Manduca, Tula tai kenties Stokke? Mikä teillä on? Mikä toimii? Mitä reppua ei olisi kannattanut kokeilla?

Haussa on helppokäyttöinen ja tukeva reppu. Kantajina olisivat lyhyehkö nainen ja keskimittainen mies.

Suositelkaa!

13 kommenttia:

 1. Meillä on manduca, mutta poika ei viihdy siinä yhtään kun ei nää eteenpäin. Ehkä sit vanhempana. Sivuttain en ole vielä kokeillu manduca. Ostin käytettynä babybjörn active rintarepun ja meidän poika tykkää siitä tosi paljon. Kävellessään näkee eteenpäin ja saa ihmetellä maailma. Kannattaa käydä jossain kokeilemassa erivaihtoehtoja, lapset ovat niin yksilöitä toinen tykkää toisesta ja toinen ei taas tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin myös tuota eteenpäin näkemistä, kun tyttö ei yhtään viihdy kantoliinassa naama kantajaan päin... tosin ollaan kannettu vaan kotona.

   Poista
 2. Meillä on manduca, mieskin tykkää sillä kantaa kun on tarvis. Kivahan Se olisi päästä testaamaan vaihtoehtoja mutta me ostettiin tuo käytettynä kun olin kuullut suosituksia. Liinakin on näppärä, sitoo sen valmiiksi uloslähtiessä niin hätätilanteessa vauvan saa siihen nopeasti. Helteillä manduca on liinaa viileämpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, voihan sen sitoa jo valmiiksi. On kyllä hullun kuuma kapistus!

   Poista
 3. Meillä on manduca ja neiti istuu sinne oikein näppärästi ja viihtyy siinä myös :) Lyhyitä koiralenkkejä ollaan sillä menty ja käyty naapurissa, tyttö nukahtaa liikkeeseen lähes aina, pidempiaikaisessa käytössä ei vielä ole ollut. Kantoliinakin oli, myin sen just viime viikolla miehen siskolle, sitäkin tuli kyllä käytettyä ja tykkäsin siitä läheisyydestä minkä siinä saa vauvan kanssa, mutta jäi ihan kakkoseksi manducalle, joten pistin eteenpäin :)

  Jos on mahdollista kokeilla vaihtoehtoja niin kyllähän se kannattaa, kuten yllä sanottiinkin niin kaikki lapset on erilaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toivottavasti löytyy sopiva kantotapa.. ...joka on ergonomisempi kuin syli :D

   Poista
 4. Meillä oli esikoisella ergo, joka oli ihan ok, mutta kaksosille ostin manducan, ja se oli kyllä parempi, helpompi käyttää ja mukavampi. Ei tosin kauheasti tullut käytettyä, pieninä kannoin kaksosten kantorepussa ja sitten sai kantaminen jäädä. Kannattaa harjoitella sitkeästi, kyllä siinä pari kertaa menee, että kaikki oppii ja rupeaa tykkäämään, mutta monissa tilanteissa se on sitten verrattoman kätevää - ja tosi mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manduca vs. Ergo onkin ollut pohdinnassa. Jep, treeniä taatusti vaatii alkuun.

   Poista
 5. Meillä on björn borgin rintareppu, sillä oon kuskannut 2kk ja 7kk ikäistä ja hyvä ja tukeva on ollu! Toivottavasti meiän nyyttikin viihtyis siinä..

  VastaaPoista
 6. Täällä on myös Manduca. Mulla 3 viikon ikäinen poika ja tykkää nukkua siinä. Montaa kertaa en oo viel käyttänyt, mut oon nyt jo niin tyytyväinenn siihen. Tuntuu hyvältä päällä ja on helppo laittaa ite paikalleen. Itse olen kans lyhyt ja mies keskimittainen ja molemmille on kyllä hyvä :) Stokkea koitin kaupassa ja itse en ainakaan pitänyt siitä,oli liian monimutkainen.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli sieltäkin ääni Manducalle :) Ja onnea tuoreehkosta vauvasta!

   Poista