keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Kotiäiti sairastaa

Entisessä elämässä en ollut juuri koskaan sairas. Jotain pientä flunssaa yritti joskus tulla, mutta se meni nopeasti ohi.

Viime viikolla olin flunssassa. Kuumemittari näytti korkeita lukemia. Olo oli aika heikko. Jos olisin ollut vielä töissä, olisin ollut sairaslomalla.

...mutta ei siinä vielä mitään! Viikonloppuna vietimme tyttömme tervetulojuhlia. Kiitokset kokille, hehe: ehkä puolet vieraista sai joko oksennustaudin tai flunssan. Minulle tuli tietysti ensiksi mainittu.

En kerro enempää, kuin että kauheaa oli. Oli hirveän kauheaa hoitaa imeväistä ja sairastaa oksennustautia, kun mies oli töissä. En tahdo tietää, millaista se olisi yksinhuoltajana tai monen lapsen äitinä. Hatunnostot siis vaan heille!

Vaatimattomalla kokemuksella muutama sananen pienten vauvojen oksutautisille äideille:

 • Oksennustaudissa saa imettää. Muista juoda runsaasti! Maidontulo voi kärsiä hieman, mutta palannee normaaliksi parannuttuasi. Minulla maidontulo tyrehtyi ehkä tunniksi, mutta sen jälkeen virtasi taas entiseen malliin.
 • Äidinmaidon välityksellä vauva saa vasta-aineita sairastamaasi tautiin. Onneksi vauvallamme ei vielä ole ollut kumpaakaan tautia. Tähän väliin pitää toki koputtaa puuta.
 • Muista toki käsihygienia!
 • Yritä päästä helpolla. Itse esimerkiksi siirsin hoitoalustan sängylle ja vaihdoin vaipat siinä. Onneksi imettäessä voi nukkua...
 • Älä asu kylpyhuoneremotoitavassa kodissa (kuten me. Onneksi silti vuokrasimme varakodin remontin ajaksi.)
 • Pidä huoli, ettei puolisosi sairasta samaan aikaan (no, ei minun jälkeenikään sairastaminen kivaa ole).4 kommenttia:

 1. Huh! Kuulostaa kyllä todella rankalta. Toivottavasti voit jo paremmin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä! Ja harmi että sairastit :(

  VastaaPoista