perjantai 4. huhtikuuta 2014

Postia äidille ja tyttärelle

Tulipas tänään kivaa postia! Vauva sai ensimmäistä kertaa virallista postia omalla nimellään, kun hänen Kela-korttinsa saapui.

Minuakin Itellan toimitus ilahdutti. Kela päätti nostaa äitiys- ja vanhempainrahani määrää. Kannatti siis kaivaa kuitteja ja ennenkaikkea ahkeroida hieman ylimääräistä ennen äitiyslomaa.

Hyvinvointivaltiota on taas tällä viikolla päätetty hieman romuttaa. Osittain se lienee tarpeellista. Siksi tuntuu huimalta, että voin vuoden loppuun asti olla lapseni kanssa kotona ilman taloushuolia Kelan sponsoroimana.

Päivärahani ei ole suuren suuri. Silti sillä elää, jos elämäntilanne ei tästä mullistu. Hain päivärahaa viimeisen kuuden kuukauden tulojen mukaan, joten "tienaan" nyt äitiyslomalaisena jopa enemmän kuin vuosi sitten työssäkäyvänä. Hullua.

5 kommenttia:

 1. Hyvä juttu että sait korotuksen :) Mulla jäi ihan viirunverran vajaaksi, että eivät laskeneet päivärahaa edellisen 6kk mukaan, harmi kun nyt ne päivärahat tulee alimman palkan mukaan mitä mulla on ollut vuosikausiin, mutta kyllä tällä pärjää vallan hyvin, etenkin kun kotona on toinen työssäkäyvä! :)

  Kylläpä Kelakortin saamisessa menee aikaa :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tosiaan, tää on meidän työtä nyt, meille maksetaan palkkaa vauvan hoidosta<3 :))

   Poista
  2. Höh, harmi kun et saanut nostettua! Onni on tosiaan työssäkäyvä toinen vanhempi :)

   Poista
 2. Mäkin aikoinaan sain esikoisesta päivärahaa kesätyöni ihan ok palkan mukaan - ja tietysti kesällä olin tehnyt ylitöitä ja sunnuntaita minkä kerkesin.

  Toi Kela-kortti on aina jotenkin hellyttävä, siellä se nyt sitten on virallisesti kirjoissa ja kansissa, ihan oikea kansalainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hauskaa, että nyt on oikea kansalainen oikealla nimellä eikä vaan "tyttö sukunimi" :)

   Poista