tiistai 18. helmikuuta 2014

Vauvan ensimmäinen viikko

Kukkia isovanhemmilta ja kuva enolta
En päässyt kokemaan viimeistä raskauskuukautta. Vauvamme syntyi tasan kuukauden etuajassa raskausviikolla 36+0.

Tänään hän on viikon vanha. Syntymäajaksi kirjattiin tiistai 11.2.2014 kello 16.55. Kaikki alkoi täysin yllättäen edellisenä päivänä, maanantaina, noin kello 5.30. Lapsivedet loiskahtivat lattialle ilman ennakkovaroitusta. Olin tuntenut heikkoja supistuksia jokunen päivä aiemmin, mutta niitä oli tullut ehkä muutama päivässä.

Raskausviikkoja oli  35+6, joten jouduin menemään heti Kätilöopiston päivystykseen ja jäämään osastolle. Kaikki oli onneksi hyvin. Vauva liikkui, hänen sykkeensä oli normaali eikä kumpikaan meistä saanut tai ollut saanut infektioita.

Kerron synnytyksestä lisää myöhemmin, mutta voin kertoa jännittäneeni aivan suotta. En saanut henkisiä tai fyysisiä vammoja. Kun synnytys piti pisteyttää, annoin arvosanaksi täyden kympin.
Kahden päivän ikäinen vauva
Ensipäivät perheenä vietimme Kätilöopiston perhehuoneessa. Ennenaikaisuuden takia vauvan painoa, keltaisuutta ja verensokereita seurattiin.

Ystävänpäivänä saimme luvan lähteä kotiin, kunhan tulisimme sunnuntaina tarkistamaan tytön painoa ja keltaisuutta. Bilirubiiniarvo olikin noussut, joten jäin vauvan kanssa tutulle vastasyntyneiden osastolle sinivalohoitoon. Se harmitti, mutta onneksi pääsimme kotiin eilen. Keskiviikkona bilirubiineja mitataan taas, ja toivon todella, ettei arvo ole noussut.
Ekaa kertaa solariumissa
Vauva-arki on ollut ihanaa ja väsyttävää. Tyttöä on syötettävä parin-kolmen tunnin välein, joten kovin pitkiä unia ei saa. Imetys sujuu, ja tarvittaessa tyttö saa korviketta lisämaitona.

Välillä mietin, miksi minä olin kesällä niin järkyttynyt positiivisesta raskaustestistä. Vauva on ihana, ja äitiys on ihanaa. En malta odottaa, että tyttö saa lisää painoa ja pääsemme poistumaan kotoa.

16 kommenttia:

 1. oih! teidän kuulumisia olikin odotettu :) kuullostaa ihanalta, onnea vielä<3 ja pidetään peukkuja että bilirubiiniarvot hyvät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että on kaipailtu :) Arvot olivat oikein hyvät, jihaa! Kunnon pessimistinä olin jo pakannut sairaalassayöpymiskassin mukaan :D

   Poista
 2. Voi kuinka kiva kuulla kuulumisia! Ihanaa että synnytys sujui hienosti, vas 10 kuulostaa mahtavalta! :) Nauttikaa toisistanne ja tästä hetkestä, tyttö on ihan pikkuinen niin kovin vähän aikaa.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, voi että, miten ainutlaatuisia päiviä nämä ovat <3

   Poista
 3. oih,ihana!!Kiva kuulla,et kaikki on alkanut kotona hienosti. Itse en jaksais enää odottaa omaa pientä nyyttiä... <3

  VastaaPoista
 4. Ihanaa että synnytyskin sujui hyvin! Mukavaa lukea hyviä uutisia. Toivottavasti arvot ovat kohdallaan huomenna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan olen niiiin helpottunut, että se on jo ohi :D Arvot olivat oikein hyvät, ja nyt bilikontrollit lopetetaan kokonaan, ihanaa.

   Poista
 5. Ehkä olit järkyttyny siks, että elämän isot muutokset varmaan aina jännittää ketä vaan? Hyvä että synnytys meni hyvin :) Toivottavasti saat isältä apua syöttöihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, etukäteen muutos tuntui järisyttävältä! Sitähän se toki on, mutta ei suinkaan huonolla tavalla. Onneksi isäkin osallistuu syöttöihin :) Helpottaa elämää nääääääääääääääin paljon.

   Poista
 6. Mäkin olin odottanut jo, että päivität! Mukava kuulla, että synnytys meni hyvin, kun olit sitä jännittänyt. Kertakaikkisen ihana vauva! En malta odottaa, että saan kanssa omani syliin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muista nauttia mahasta sitä odotellessa - minulla on nimittäin omaa mahaani vähän, onneksi vaan vähän, ikävä! :D Olihan se aika ihanaa, kun tunnusteli pieniä potkuja ja heilumisia...

   Poista
 7. Onneksi olkoon! Ja mahtavaa, että kaikki on sujunut noin hyvin vähän yllättävästä lähdöstä huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olemme todella helpottuneita ja onnellisia, että kaikki on tosiaan mennyt oikein hyvin.

   Poista
 8. Oiiiiii, ihana pieni! Ja voi että noita vastasyntyneen mutkajalkoja, sitä ei muistakaan kuinka kippuralle ne menevät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairaalassa yksi hoitaja kysyi, onko vauva ollut perätilassa, kun jalat menevät niin kippuralle :) Pää alaspäin hän silti viihtyi koko ajan, ainakin potkujen suunnasta päätellen.

   Poista