torstai 6. helmikuuta 2014

Eiköhän vapauteen totu

Nytkö pitäisi valmistautua vauvan tuloon? Olenko enää koskaan näin vapaa?

Ensimmäiset äitiyslomapäivät ovat olleet hämmentäviä. Ovat ne aika ihaniakin olleet.

Nämä kaksi ja puoli päivää ovat menneet liikkuessa, kirjastossa, perhevalmennuksessa, kotia järjestellessä ja kaupoilla pyöriessä.

Osittaisena etätyöläisenä ja opiskelijana olen tottunut olemaan päivisin kotona. Nyt on hämmentävää, ettei mitään ole pakko tehdä. Voi käydä kaupassa ja sen jälkeen vaikka lukea lehtiä. Hassua.

Eilen tosin tein vähän töitäkin, kun perehdytin seuraajaani. Eilen työnteko tuntui suorastaan ihanalta.
Tänään en ajatellut avata sähköpostia. Twitterinkään vilkuilu ei innosta. Illalla menemme hakemaan viimein turvakaukalon ja sen telakan, ja äsken kävin paikallisella lastentarvikekirpputorilla. Kävelin sieltä kotiin kaksi kassia täynnä lastenvaatteita. Oho.

Huomenna menemme Kätilöopistolle tutustumaan. Jännittää.

Jos minulla ei olisi isoa mahaa ja siellä vilkkaasti liikkuvaa vauvaa, en välttämättä edes tajuaisi olevani raskaana. Silti pitää myöntää, ettei minulla ole enää energiaa samoin kuin ennen. Olen iltaisin todella väsynyt ja eilen ja toissapäivänä nukuin päiväunet. Raskausviikolla 35+2 ollaan jo aika pitkällä. Jossain se tuntuu.

Eiköhän tähän vapauteen totu vähitellen. Tämä alkaa varmaan tuntua luontevalta sitten, kun vauva päättää syntyä. Se siitä vapaudesta.

4 kommenttia:

 1. Mä en kyllä ole yhtään tajunnut että on lomalla... tuntuu vaan viikonlopulta tms, saa nähdä koska se oikein kolahtaa, että sinne töihin ei tarvi tässä ihan heti palata! :D Nää pari päivää on sujunut aika nopsaa, on ollut paljon tekemistä, olen siivoillut ja järkkäillyt kotia. Kivaa olla päivisin kotona valoisan aikaan, se on mulle tähän asti ollut vain viikonloppujen siunaus :) Ja pitkät, rauhalliset aamiaishetket, ne on kyllä parhautta! :P

  Väsymystä täälläkin ilmassa, alkaa iltapäivästä jo huomata että puhti loppuu.. mutta kyllä se tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vaikea tajuta, että on oikeasti _pitkällä_ lomalla! Tai lomalla ja lomalla, katsotaan nyt, miten lomalta tuntuu ensi kuun lopussa :)

   On muuten ihan huippua olla vapaalla samalla, kun toiset ovat töissä. Tuolla vaan voi kävellä rennosti kaupungilla klo 12 arkena ja miettiä, että onneksi ei ole suuria velvollisuuksia hoidettavana.

   Poista
 2. Nauti rennoista ajoista! :) Sulla ei ole sitten enää montaa viikkoa odotusta edessä, jännää!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt pitää kyllä nauttia, koska pianhan arki vasta muuttuukin... Kääk!

   Poista