torstai 27. helmikuuta 2014

27.2.2014

Arvatkaapas, mitä me teimme tänään.

Kävimme Helsingin Albertinkadulla.

Menimme siis naimisiin!

Meidän piti ehtiä toteuttaa tämä ennen vauvan syntymää. Olimme ajatelleet, että helmikuun alussa, äitiyslomani alkamisen jälkeen olisi hyvä ajankohta.

No, maistraatti oli yllättävän varattu. Vapaan ajan sai helmikuun lopulle. Ei meillä varmaan silloin vauvaa ole, koska ei edes supista, sanoin.

Oli meillä sitten 16-päiväinen vauva mukanamme. Hän nukkui sievästi turvakaukalossaan.

Maistraattivihkiminen ei ollut niin karu kuin ehkä voisi kuvitella. Ei se nyt kovin koristeellinen tilaisuus ollut, enkä sellaista odottanutkaan. Meistä ei silti tullut avioparia missään ruskeaverhoisessa 80-luvun kirjoituskoneella varustetussa toimistossa. Vihkihuoneessa paloivat kynttilät, ja valaistus oli pehmeä. Jopa kukkia oli.

Teini-iässä haaveilin isoista häistä: kirkosta, pitopalvelusta, polttareista, pitkästä valkoisesta mekosta, bändistä ja kimpunheitosta. Parikymppisenä alkoi tuntua, ettei sellainen ole minua. Käyn mielelläni toisten häissä, mutta itse en ole tahtonut minkäänlaisia juhlia.

Onneksi mieheni on ajatellut samoin. Meille on ollut selvää, että tahdomme pelkästään avioliiton. Emme halua häitä.

Kaikkia perinteitä emme hylänneet. Minulla on nyt uusi sukunimi. Siihen tottuminen kestänee. Jännitän jo, milloin puhelimeni soi ja minun pitäisi vastata siihen uudella nimelläni.

Mihinköhän kaikkialle nimi edes pitäisi päivittää?

28 kommenttia:

 1. Kasoittain onnea tuoreelle avioparille! Hienoa, että teitte just niin kuin itsestä tuntui parhaalta. :)

  VastaaPoista
 2. Ihan supera!! Ajokortti on ainoo pakollinen, mulle kela ja pankkikortit tuli automaattisesti. Plussa, s-etu, sun muut kantiskortit sitten hiljaksiin nekin. 2v oon ollut naimisissa ja edelleen meen vanhalla passilla, siis passissa vanha nimi. Hyvin pääsee :) Espanjaan ainakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, hyvä tietää! Harmittaa, kun pitää vaihtaa ajokortti - vanhassa oli niin kiva kuva, kerrankin onnistunut :D Mulla vanheni passi loppuvuodesta enkä sitten edes ole vielä uusinut, kun tiesin, että vaihtaisin sukunimen kuitenkin.

   Poista
 3. Paljon onnea! <3

  Mä olen ollut "uudella" nimelläni puolitoista vuotta, ja olen jo oppinut esittelemään itseni oikein, mutta en tunnista välttämättä nimeä vieläkään omakseni. Lääkärissä jos kutsutaan pelkällä sukunimellä, saattaa mennä useita sekunteja, ennen kuin tajuan, että nimi ei pelkästään kuulosta hieman tutulta, vaan sillä tarkoitetaan minua. :)

  Pankkikortin saaminen uudelle nimelle taitaa olla pankista kiinni. Minä sain tapella omani kanssa moneen otteeseen ennen kuin se tuli oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huh, toivottavasti en joudu sotajalalle pankin kanssa. Harmi, että sinun on pitänyt taistella kortista.

   Poista
 4. Erittäin paljon onnea tuoreelle avioparille! :)

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon! Ja vauvallehan se on mukavaa, että pääsi mukaan - tai no sitten isompana, kun voi katsella itseään kuvista, ja kuunnella tarinaa siitä, miten oikeastaan oli vielä tarkoitus olla siellä mahassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja totta, siinä onkin vauvalle kerrottavaa. On myös hauskaa, että hän on ollut elämänsä ensimmäisissä maistraattivihkijäisissä kaksiviikkoisena - itse olin ensimmäistä kertaa mennessäni itse naimisiin.

   Poista
 6. Onnea uudelle avioparille! Tuo nimen vaihtaminen on kyllä ihan oma rumbansa, eikä kaikki mene välttämättä kuin Strömsössä. Olemme miehen kanssa olleet jo yli pari vuotta naimisissa ja nyt alkaa jo kaikki posti tulla oikealla nimellä, mutta kyllä multa vielä joku vanhalla nimellä tullut bonuskortti tuolta lompakosta löytyy. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ugh, odotan "innolla", miten helppoa nimen vaihtaminen on. Tänään muuten huomattiin, että meidän vihkitodistukseen on jätetty mun vanha sukunimi :D Järjestelmään se oli onneksi kirjattu oikein, mutta tuli vähän nimetön olo...

   Poista
 7. Paljon onnea! :) Me tehtiin ihan sama ratkaisu, ensimmäistä hääpäivää vietettiin 1.2. Naimisiin mennessä ei vielä tiedetty, että tasan kahden kuukauden päästä oli nyytti kainalossa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hieman myöhässä onnea teille hääpäivästä :)

   Poista
 8. Onneksi olkoon! Mullakin samat nimimietinnät ja järjestelyt menossa, viikon verran ollaan oltu naimisissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hehe, vielä en ole päässyt esittelemään itseäni mihinkään uudella nimellä enkä varmaan edes enintä osaa ajasta tajua, että tosiaan olen nyt rouva *****. Hämmentävää!

   Poista