tiistai 28. tammikuuta 2014

Neuvolasta ei mitään kovin uutta vaiheessa 34+0

Tänään oli neuvolapäivä. Tänään on myös raskausviikko 34+0 eli 35. viikkoa eletään jo. Aika alkaa käydä vähiin.
34+0

Neuvolasta ei ole mitään kovin dramaattista kerrottavaa. Nyt loppuraskaudessa neuvolakäyntejä on kahden viikon välein, ja kahdessa viikossa painoni oli noussut noin 400 grammaa. Painoni ylitti siis 60 kiloa, huhhei!

Raskauden alussa olin noin seitsemän kiloa kevyempi. Painonnousu lienee ihan sopiva. Turvotuksesta en osaa sanoa. Sukista jää yleensä rajat, mutta sormukseni pyörii vasemmassa nimettömässä samoin kuin aina ennenkin.

Viimeeksi maha kasvoi keskikäyrällä, mutta nyt se oli pompannut keski- ja yläkäyrän väliin. Sf-mitta oli 31 cm. Välillä hieman huolestun, kasvatanko melko pienikokoisena naisihmisenä isoa beibeä. Sopusuhtaiselta kuulemma vaikuttaa.

Hemoglobiini oli noussut. Nyt lukema oli huimat 129. Jatkan Obsidan-rautalisää satunnaisesti, koska siitä ei kuulemma ole haittaakaan.

Vauvan syke oli noin 130-140. Hän majaili oikealla raivotarjonnassa ja intoutui potkimaan, kun hoitaja kokeili asentoa.

Verensokerimittauksista ei ollut huomautettavaa, eikä pissassa ollut proteiinia tai sokeria. Verenpainekin oli hyvä.

Nyt on loppuraskauden neuvolakäynnit varattu. Toki niitä varaillaan lisää, jos menee yliajalle. Viimeinen sovittu aika on laskettuna aikana. Huh, saapa nähdä, onko sille ajalle tarvetta.

Tapasin tänään myös uuden terveydenhoitajani. Hän on nuori, ehkä ikäiseni. Mukavalta vaikuttaa. Tähän asti hoitajat ovat vaihdelleet. Ei tosin ole pahaa sanottavaa kenestäkään.

Aika tylsiä kuulumisia siis taitaa olla. Toki on parempi niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti