maanantai 13. tammikuuta 2014

Keskikäyrällä kasvetaan eli neuvolakuulumisia 31+6

Tänään oli yksi suosikkipäivistäni eli neuvolapäivä. En pahastuisi, vaikka neuvolapäiviä olisi enemmänkin. Kohtahan niitä tosin alkaakin olla useammin. Seuraava aika on jo kahden viikon päästä, koska eletäänhän tässä loppuraskautta.

Vauva kasvaa keskikäyrällä. Nyt raskausviikolla 31+6 sf-mitta oli 29 cm. Säikähdin jo jättivauvaa, koska samaan aikaan raskausdiabetes-diagnoosin kanssa lääkäri mittasi kohdunpohjani korkeudeksi huimat lukemat. Hän sai mitaksi yläkäyrällä kulkevat 27 cm, ja raskausviikkoja oli samaiset 27.

Lääkäri tosin mittasi vauvan suosimasta majapaikasta oikealta puolelta, ja hoitaja tänään otti mitan keskeltä. Se vaikuttanee, mutta hoitajan mukaan vauva vaikuttaa oikein sopusuhtaiselta. Mahassa majaillaan oikealla raivotarjonnassa.

Eilismaha eli 31+5
Minun painoni on laskenut kilon kuukauden takaisesta neuvolasta. Se on kuulemma ihan normaalia, kun alkaa noudattaa radi-ruokavaliota. Hyvä dieetti on siis, vaikka en olekaan sitä ihan fundamentalistisesti seurannut.

Olen nyt noin 6-7 kiloa painavampi kuin ennen raskautta. Ehkä en saavutakaan mahtipontista painonnousua, ellen näiden kahden jäljellä olevan kuukauden aikana turpoa mielettömästi.

Verenpainemittari näytti normaaleja lukemia, ja pissa oli puhdas. Vauvan syke oli noin 130-140, mikä on kuulemma sekin oikein mallikas lukema.

Hieman jo tiedustelin synnytystapa-arvioista ja muista, mutta niitä kuulemma katsellaan seuraavalla neuvolalääkärillä. Siihen on vielä kuukausi aikaa. Jännää!

Huomenna menen katsomaan käytettyjä vaunuja, ja ylihuomenna on perhevalmennuksen toinen kerta. Kalenterini näyttää aivan odottajan kalenterilta, miltä sen varmaan näillä viikoilla sietääkin näyttää.

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Voi kun mullakin pysyisi paino tuollaisissa lukemissa, nyt rv 21 on paino -1 lähtöpainosta.. Vielä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole suotta paisunut :) Minulla oli tuossa vaiheessa tullut varmaan jotain 4kg.

   Voin muuten suositella radi-ruokavaliota painon kurissapitoon, vaikka yksilöllisiähän nämä jutut aina ovat. Jos vielä joskus olen raskaana, voisin alkaa noudattaa ruokavaliota heti.

   Poista
 3. Tuli vahingossa ensin toisen blogin nimellä. Mutta kiva kuulla, että kaikki on hyvin! Täälläkin painoa tullut vasta alle 2kg eli ei ole meidän vaikea saada ylimääräisiä kiloja pois.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin, että kuka siellä :D

   Jep, itse kyllä toivoisin, ettei raskaudesta jäisi kauheaa kilokasaa karistettavaksi, vaikka painonnousu raskaana onkin ihan luonnollista.

   Poista