tiistai 17. joulukuuta 2013

Viimeinen kolmannes alkoi

Raskauden kaksi ensimmäistä kolmannesta menivät jo. Tänään on 28+0, ja laskettuun aikaan on enää 12 viikkoa. (Kirjoitin tähän ensin "40 viikkoa" :D Kiitos lukijalle tarkkaavuudesta! Onneksi odottavan aika ei ole ihan niin pitkä, vaikka ei synnyttämään olekaan mikään kiire...)

Miltä nyt tuntuu? Fyysisesti olo on hyvä. Ei satu, eikä okseta. En tiedä, miltä supistukset tai liitoskivut tuntuvat. Vähän väsyttää, mutta siitä voi syyttää työputkea ja pimeyttä.

Henkinen olo - no, se on ihan hyvä, vaikka yhdeksän kuukauden PMS taitaakin jatkua.
28+0

En oikein osaa kertoa mitään uutta, kun vointiani tiedustellaan. Olo on hyvä, kiitos kysymystä. Vauva voi varmaan ihan hyvin, ainakin se potkii kovasti.

Olen ollut kohta puoli vuotta raskaana. Puoli vuotta odotusta tuntuu uskomattomalta. Elämä ennen raskautta tuntuu kaukaiselta, vaikka mikään ei ole kovin paljon muuttunut. Arkeni on melko samanlaista kuin ennen kahta viivaa testissä.

Lähes puolessa vuodessa pienestä alkiosta on kasvanut sikiö, joka teoriassa jo selviäisi kohdun ulkopuolella. Samaan aikaan minä olen kasvanut ajatukseen, että minusta tulee äiti. Paljon on vielä kasvettavaa, meillä molemmilla.

Sain viime viikolla tuomion raskausdiabeteksesta. Eilen hain verensokerimittarin ja nyt olen innoissani piikitellyt sormenpäitäni. Arvot ovat olleet hyviä. Seuraan niitä silti mielelläni, koska luultavasti minulla on taipumusta korkeaan verensokeriin.

En ole koskaan ollut millään dieetillä, mutta nyt yritän noudattaa raskausdiabetikoille suunniteltua ruokavaliota. Ainakaan nälkää ei tarvitse nähdä. Tuntuu, että koko ajan saisi olla syömässä. Määrällisesti ei syödä paljon, mutta usein nautitaan pieniä aterioita.

Olen aiemminkin syönyt ihan normaalin terveellisesti. Ateriavälit ovat kuitenkin saattaneet venyä. Olen syönyt runsaan aamupalan, runsaan lounaan, runsaan välipalan - ja siinäpä se. Nyt yritän syödä aamiaisen, lounaan, välipalan, päivällisen ja iltapalan. Ehkä voisin joskus laittaa teille jonkinlaisen ruokapäiväkirjan. 

10 kommenttia:

 1. Mulla sama juttu tuon voinnin kanssa, en osaa sanoa mitään uutta kun ihmiset kyselee vointia :D
  Saamme kai olla onnekkaita kun emme tiedä mitään (vielä) liitoskivuista yms ;)

  Joten toivokaamme meille myös vaivatonta loppu odotusta :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, saadaan olla todella kiitollisia, että ollaan selvitty ainakin tänne asti ilman. Aina välillä mietin, milloin liikkuminen alkaa käydä hankalaksi... Toivottavasti hyvä olo jatkuu!

   Poista
 2. Heh, mulla tänään 15+4 ja liitoskivut on olleet enempi ja vähempi mukana jo kohta kk:n päivät :/ Tosin tää jo kolmas raskaus joten ihmekös tuo :)

  Ps. tarkotit varmaan, että jäljellä enää se 12viikkoa laskettuun aikaan? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, jaksamisia sinne! Olenkin kuullut, että seuraavissa raskauksissa supistelee ja liitoskipuilee enemmän. "Jee".

   Voi kauhea, missä pöllyissä kirjoitin tuonne 40 viikkoa :D:D Kiitos tarkkaavuudesta, pitääkin korjata oitis!

   Poista
 3. Ihan hurjaa, miten nopeasti tämä aika on loppujen lopuksi mennyt! Ihan kohtahan meillä on jo vauvat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, huh huh! Alussa luin innolla toisten raskauspäivityksiä, mutta nyt olen jo alkanut etsiä tietoa pikkuvauvan kanssa selviämisestä. En vaan voi käsittää, että kohta en enää olekaan raskaana :)

   Poista
 4. Voi apua miten tämä aika menee! Tuntuu, että justhan mä vasta löysin sunkin blogin ja ajattelin, että ihanaa joku muukin vielä näin alkuvaiheessa :D Sieltä ne pikkuiset tulee <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miellän itsekin vieläkin ihan alkuvaiheen odottajaksi :D Blogilistasta huomaa tosiaan ajan kulumisen. Aloin kesällä seurata monia raskausblogeja, joissa monessa on nyt jo muutaman kuukauden ikäinen vauva. Hullua.

   Poista
 5. moikka, sulle olisi haaste :) http://h3ntokuiskaus.blogspot.fi/2013/12/haaste.html

  VastaaPoista