sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Kidd.O sopisi neuvolan odotusaulaan

Meri on kuudennella kuulla raskaana, kun hänellä todettiin aggressiivinen rintasyöpä

Ville ja Liisa ovat kokeneet kuusi kohtukuolemaa: "Emme uskalla enää yrittää lasta"

Piia menetti miehensä ollessaan raskaana ja jäi viiden lapsen yksinhuoltajaksi

Tämän tapaisia otsikoita ja juttuja olen lukenut neuvolan odotusaulan lehdissä. Kaikkea ikävää toki voi tapahtua, ja siitä on tärkeää puhua.

Kidd.O, uudehko perheille tarkoitettu lifestyle-julkaisu sopisi mainiosti neuvolan ja äitiyspoliklinikan odotusaulaan. Ei haittaa, vaikka jännitykseltään ei jaksaisi lukea pitkiä artikkeleja. Ilmava taitto ja laadukkaat kuvat tekevät Kidd.Osta visuaalisesti miellyttävän.

Ehkä psyykeni on hieman hatara, koska en välttämättä tahtoisi lukea syövästä ja kuolemasta juuri ennen terveysalan ammattilaisen tapaamista. Se tapaaminen voi olla se, jolloin epäillään, ettei odottamallani lapsella olekaan kaikki kunnossa. Katastrofijutut eivät ainakaan vähennä pelkoani. Mainittakoon vielä, etteivät ikävyyksistä jauhavat julkaisut ole pelkästään perhelehtiä.

Kidd.Ossa ei varsinaisesti kaunistella, mutta ainakin lehden ensimmäisestä numerosta saa lukea muistakin kuin syövästä ja kuolemasta. Lähes 300-sivuiseen lukupakettiin mahtuu juttuja niin arjesta ja muodista Hongkongissa, lapsiperheen taloudellisesta tukiviidakosta kuin lasten ihonhoidosta talvella. Perinteisten muoti-, koti- ja ruokajuttujen ohella saa lukea esimerkiksi tekniikasta ja taloudesta ja perheen yhteisistä harrastuksista.

Kaikkein parasta on, että Kidd.Osta kuultaa aito innostus. Kuvat ja tekstit ovat huolella tehtyjä. Lehden sanotaan muodostuneen kahden äidin puolivallattomasta päähänpistosta. Ihailen kaikkia, jotka rohkenevat toteuttaa puolivallattomat päähänpistonsa. Sen takia odotan innolla, että seuraava Kidd.O tulee ulos painokoneesta.


Kerrotaan selvennyksenä, että ostin Kidd.On ihan omilla pennosillani.


10 kommenttia:

 1. Vaikuttaapa kivalta lehdeltä! Saako tuota ihan tavallisista kaupoista, vai mistä ostit? En muista nimittäin törmänneeni julkaisuun aikaisemmin ja voisin kyllä tutustua :) Viimeksi itse odotushuoneessa istuessani lukaisin jutun äidistä jonka synnytys oli yllättäen käynnistynyt keskellä ruotsinristeilyä viikoilla 23. Eipä kyllä rauhoittanut mun sykettä yhtään, vaikka lapselle loppujenlopuksi hyvin kävikin... eli mukavia juttuja mullekin luettavaksi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omani on ihan Cittarin lehtihyllyltä noin kuukausi sitten bongattu. Toivottavasti tuota on vieläkin myynnissä.

   Yh, minä taas luin juuri ennen np-ultraa jutun vakavasti vammaisen lapsen vanhemmasta, jonka lapsi oli pitänyt antaa laitokseen asumaan. Ei tullut hyvä mieli, kun oli menossa ensimmäiseen ultraan :D Lehti ei edes ollut mikään varsinainen vauva- tai perhejulkaisu.

   Poista
 2. Toi on kyllä niin totta, mistähän se johtuu että aina lääkärien vastaanottoaulat on täynnä artikkeleita niistä kauhutarinoista?? Vielä ymmärrän sen kun yläasteen hammaslääkärin aulassa oli ne kamalat nuuska ja tupakka keuhkojen yms.kuvat. Siinä on selkeä yhteys, mutta noin muuten en kyllä ymmärrä!

  Mä oon ihan äärettömän huono lukemaan lehtiä ja just joku neuvolan odotushuone on niitä harvoja paikkoja jossa jotain lehtiä selailen.. sais olla jotain kivaa luettavaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Pitää kohta ottaa omat lukemiset mukaan :D

   Poista
 3. Totta! Täytyy varmaan kantaa oma numero neuvolaan seuraavalla käynnillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja pitää varmaan hylätä yksi kappale odotusaulaan :)

   Poista
 4. Linkkasin tämän Kidd.O:n facebook-sivulle, kun tiedän, että tekijät varmasti ilahtuvat positiivisista kommenteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, kiitos! Oikeaan osoitteeseen saatettu hyvä palaute ilahduttaa aina.

   Poista
 5. Lähimmän Kidd.O-myyntipisteen voi etsiä postikoodin perusteella tämän linkin kautta:

  http://www.lehtipiste.fi/fi/aikakauslehdet/543009/Kidd.O/

  Lehti on kuulemma monesta paikasta loppu, joten kannattaa katsastaa muutamakin myyntipiste, ja pitää kiirusta, sillä lehden viimeinen myyntipäivä on 14.12.2013. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Toivottavasti Vahinkoäiti ja muut kiinnostuneet huomaavat tämän :)

   Poista