maanantai 23. joulukuuta 2013

Kaikki tietävät

Olen ollut hirveän arka kertomaan raskaudestani. Tulevat isovanhemmat tietävät toki, ja töissäkin piti mainita hyvissä ajoin.

Moni kavereistani on sen sijaan ollut täydellisessä pimennossa. Joskus ennen puoltaväliä aloin kertoa sitä mukaa, kun tapasin tuttuja. Aina en kuitenkaan maininnut mitään. Jos näin jonkun pelkästään täynnä ihmisiä olevissa juhlissa, vaikenin tilastani.

Ilmeisesti onnistuin peittämään mahani vaatteilla hyvin, koska kukaan ei kysellytkään. Mies oli kertonut uutisen perheenlisäyksestä lähes kaikille tutuilleen, kun minä vielä piilottelin mahaani väljiin kietaisuneuleisiin.
28+3

Pelkäsin jollain lailla toisten reaktioita. En yleensä jaksa kauheasti pohtia, mitä muut ajattelevat minusta. Välillä on silti tuntunut, lisäännynkö väärään aikaan, väärässä tilanteessa ja väärässä paikassa. Raskaana oleville kuulemma huomautellaan, joten olenko minä jonkun mielestä vaikka liian läski?

Normaalisti en ehkä välittäisi, ainakaan paljon. Raskaus on tehnyt minusta hirveän herkän.

Rohkaistuin viime perjantaina. Modernisti hoidin raskauden joukkotiedotuksen laittamalla Facebookiin kuvan, josta tilani ei jää epäselväksi.

Sainko joukkolynkkauksen? Arvannette, että en todellakaan saanut. Nyt olen muutaman päivän ollut suorastaan liikuttunut toisten kommenteista ja tykkäyksistä. Minua on siunattu ihanilla kavereilla. Ihmiset ovat vaikuttaneet aidosti onnellisilta.

Moni on jo lupautunut lapsenvahdiksi ja kysellyt lahjatoiveita. Aika näyttää, kuka oikeasti seuraa vauvamatkalle. Myönteinen vastaanotto lämmittää silti mieltä.

Yhden "ai kauhee mikä maha, kauheen iso, mä en kestäis, kun se pitää vielä synnyttääkin, mieti nyt"-tyylisen kommentin sain. Hormonipäissäni hieman provosoiduin ensin, mutta sitten en jaksanut välittää.

Mahassa kasvaa vauva, joten siksi se on iso. Yksinkertaista.

Oikeastaan tämä saattoi olla hyvä aika kertoa. Kerroin ehkä aika myöhään, mutta toisaalta sain itse ensin makustella tulevaa vauvaa.


2 kommenttia:

 1. Ihanaa, että rohkaistuit ja sait noin hyvän vastaanoton! Asiahan ei ole kenenkään muun kuin sinun ja miehesi. :)
  Hyvää joulua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet. Koko homma taisi kasvaa päässäni "vähän" liian suureksi :) Oikein ihanaa joulun jatkoa sinnekin! :)

   Poista