perjantai 29. marraskuuta 2013

Kakkuvinkki: puolukka-toffeekakku

Alkuraskauden pahoinvointi piti minut visusti pois keittiöstä. Kaikkein pahimpaan aikaan - eli ehkä kolmeen kuukauteen - en voinut edes avata jääkaappia ilman, että oksensin.

On ollut aika ihanaa päästä takaisin lempiharrastukseni leipomisen pariin. En ehkä ole huippuleipuri, mutta mikään ei taatusti rentouta niin hyvin kuin käsien upottaminen taikinaan. 

Taitelin taannoin isänpäivänä puolukka-toffeekakun. Kakku sopii mainiosti jouluun ja sen odotteluun. Piparipohja on jouluinen, ja puolukat tasoittavat mukavasti toffeen imelyyttä.



Kaakun tekeminen ei vaadi paljoa. Tarvitset:


Pohja
250 g pipareita
100 g margariinia tai voita

Täyte
 2 tlk kondensoitua maitoa
4 dl puolukoita
2,5 dl kermaa
ripaus vaniljasokeria

Päälle
maun mukaan puolukoita ja piparinmurua

Minä tein näin:

1. Poista tölkeistä etiketit ja keitä niitä runsaassa vedessä kolme tuntia. Jep, keitä tölkkejä kolme tuntia. Varmista, että vesi poreilee koko ajan. Keittämisen jälkeen tölkeissä on makoisaa toffeeta.

2. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai vaikka kaulimella muovipussissa. Sekoita sulatetun rasvan kanssa. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle (ja reunoille).

3. Kun purkit ovat kiehuneet, lusikoi toffee pohjan päälle. Laita jääkaappiin kovettumaan.

4. Lisää toffeen päälle puolukat ja vaahdotettu kerma. Koristele mielesi mukaan, esimerkiksi puolukoilla ja piparinmuruilla.

5. Nauti.

P.S. Toivottavasti kukaan ei häiriinny hengiltä, jos  silloin tällöin jaan muutaman kokkailun tai leipomisen täällä.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti