tiistai 15. lokakuuta 2013

Vauva potkii ja maha kasvaa

Minulla on uusi iltarutiini. Ennen nukkumaanmenoa tunnustelen, potkiiko vauva. Reilu viikko sitten mietin, tunnenko liikkeet. Nyt tunnen.

Oikeastaan enää ei tarvitse erikseen tunnustella. Mahassa tuntuu pieniä nykäisyjä. Joskus tuntuu töytäisyjä, joita ei voi enää kuvata kovin pieniksi.

Oikeastaan liikkeitä ei tarvitse edes kuulostella ainoastaan iltaisin. Niitä tuntuu koko päivän ajan. Vauva voi muistuttaa itsestään kesken työpalaverin tai lenkin.

Kun tuntee, että kohdussa alkaa olla elämää, pitää laittaa käsi vatsalle ja tunnustella. Sitä en tosin tee julkisilla paikoilla. Usein tuntee, kuinka pieni käsi tai jalka potkii.

Maha kasvaa kohisten. Tuntuu, että se on suurentunut jo muutamassa päivässä. Viikko sitten mahduin omiin housuihini, mutta nyt voin pitää niitä vain housujen vyötäröä jatkavan Belly Beltin avulla. Toistaiseksi vyöstä sopii pienin koko. Saa nähdä, kuinka kauan.
Tänään on 19+0. Viikon päästä on puoliväli. Ensi viikolla on rakenneultra - ja minun syntymäpäiväni. Toivottavasti saan lahjaksi hyviä uutisia.


19+0

10 kommenttia:

 1. Moi! Hauskaa, meillä taitaa olla laskettu aika melko lähekkäin. Meillä on 13.3., milloinkas teillä? Törmäsin sun blogiin juuri, hauskaa kuulla jatkossa, miten sulla raskaus etenee :) Meillä onkin jo toinen lapsi tulossa enkä niin ehdi tällä kertaa kuulostella liikkeitä, mutta vähemmän niitä tuntuu kuin viime raskaudessa. Jos kiinnostaa seurata meidän kuulumisia niin niitä löytyy osoitteesta www.lily.fi/blogit/tuttitango.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, meillä on laskettu aika kaksi päivää aiemmin eli 11.3. Jännää! Pitääkin alkaa seurata blogiasi - mielenkiintoista kuulla, miten samassa vaiheessa odottavilla menee.

   Joo, taatusti uutuudenviehätys liikkeistä ja muustakin karisee, kun odottaa jo toista kertaa. Saapa nähdä, miten mahdollisessa toisessa raskaudessa tulisi vaikka kuvailtua mahaa. En ole nytkään räpsinyt siitä otoksia joka viikko, mutta silti sitä on tullut ikuistettua säännöllisin väliajoin.

   Poista
  2. Tosi kiva kyllä, että sattuu nuo lasketut päivät noin lähekkäin! En oo vielä löytänyt muita bloggaajia, jotka odottais samassa rytmissä. Kiva lukea siis jatkossakin sun kuulumisia :) Mä kovasti kyllä odottelen liikkeitä, mutta tuntuvat selvästi huonommin kuin esikoisesta, eikä ole oikein aikaa päivisin makoilla ja kuulostella. Muuten tää raskaus on kieltämättä jo kyllä tuttua kauraa kun edellisestä kerrasta ei ole niin kovin kauaa...

   Poista
  3. Totta. En ole itsekään löytänyt vielä ketään muuta, jolla olisi laskettu aika noin lähellä omaani. Aloin seurata vauvablogeja viime kesänä tultuani raskaaksi ja nyt tuntuu hassulta, miten silloin pidemmällä odottaneet alkavat jo synnyttää :)

   Poista
 2. Ihanaa kun liikkeet ovat alkaneet tuntua! :) Mukavaa raskausaikaa!
  Täällä kauheasti jo odotellaan uutta raskautta alkavaksi, kuumetta pukkaa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja jep, onhan tämä niin paljon todentuntuisempaa nyt, kun joku oikeasti potkii siellä. Toivottavasti sinäkin pääset taas pian tuntemaan pieniä potkuja :)

   Poista
 3. Samoilla viikoilla itsekin huomasin että jokin mahassa liikkuu, ei mitenkään menneet enää suoliston toiminnan piikkiin! ;) Meillä rakenneultrassa näin ekan kerran mahan läpi liikkeet! Kätilö sanoi että kyllä se on jo mahdollista. Eilen illalla oli hauska kun makasin selällään sängyssä, niin toukka sulloutui aivan kohdun vasempaan reunaan. Toinen puoli mahasta oli korkealla ja toinen matalalla! :D Mieskin kerkesi onneksi katsomaan! Kyllä nämä liikkeet tekee raskaudesta todellisempaa, ei voi mitään! :) Mä mahdun vielä vanhoihin vaatteisiin, oikeat farkutkin menee hyvin. Katotaan millon alkavat kiristää epämiellyttävästi (nyt rv 21+2). Toivottavasti ultrauutiset on kivoja, meillä ainakin oli! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin mietin pari viikkoa sitten, onko se vauva vai ruuansulatus... Nyt tiedän. Hahhah, siistiä tuo sulloutuminen :D Hienoa, että ultrasta oli hyviä uutisia! Huh, vähän jännittää, näkyyköhän sukupuoli. Haluaisimme kyllä tietää sen, tai ainakin veikkauksen siitä, minkä merkkinen vauva mahtaa olla tulossa.

   Poista
  2. Me saatiin veikkaus, kätilö vaan totesi että synnytyksen jälkeen tietää varmasti. :) eihän ne 100% varmuutta pysty antamaan. Me ainakin kysyttiin siinä loppuvaiheessa suoraan että näkysköhän sukupuoli, täällä kätilö ei kysyny mitään että katotaanko tms. Onneks avasin suuni.

   Poista
  3. Totta, sehän ei suinkaan ole mikään sukupuolenselvitysultra. Olitteko muuten jo aavistaneet sukupuolta ennen kätilön veikkausta? Minulla on koko ajan ihan tyttöolo, mutta sittenhän sen näkee. Nämä aavistukset eivät ole kovin tieteellisiä :D

   Poista