perjantai 25. lokakuuta 2013

Rakenteet kunnossa ja sukupuoli näkyvissä

Näimme tänään taas ruudulta jatkuvasti kasvavan vauvamme. Tuntuu huimalta ajatella, että seuraavan kerran saatamme nähdä vasta synnytyksen jälkeen.

Tänään oli siis rakenneultra, jossa sikiötä syynättiin päästä varpaisiin. Kaikki näytti olevan kunnossa, onneksi. Ultran tehnyt kätilö ei vaikuttanut kovin puheliaalta ja hän rutisti toisinaan otsaana tutkiessaan kuvaa ruudulta. Huolestuin välillä hänen kurtistelustaan, mutta hänellä taisi vain olla huono näkö.

Vauva liikkui vilkkaasti koko ultran ajan. Alussa hänellä oli huvittavasti suu auki.

20+3
Moni odottaa rakenneultralta erityisesti sukupuolen näkemistä. Mekin tahdoimme tietää, minkä merkkinen vauva mahassani majailee. Kätilön mukaan meille tulee erittäin selvästi tyttö.

Minulla on koko raskauden ajan ollut aavistus tytöstä. Verkossa on erilaisia listoja, joihin on koottu raskausoireita sikiön sukupuolen mukaan. En pidä listoja mitenkään tieteellisinä tai vakavasti otettavina, mutta olen kärsinyt kaikista tyttöoireista: olen himoinnut kaikkea raikasta ja makeaa, kammonnut lihaa ja ihana raskauden hehku on ollut minusta kaukana.

Nyt voi siis keskittyä nimipohdinnoissa ainoastaan tytön nimiin. Pari hyvää kandidaattia on jo. Pojan nimen keksiminen on koko ajan tuntunut tytön nimeä vaikeammalta. Minulla olisi pari ideaa, mutta mies taas ei pidä niistä.

Nolojen lapsuuskuvien ottaminen alkaa nähtävästi jo ennen syntymää. Saimme kätilöltä peräti kaksi kuvaa, joissa ei näy muuta kuin todiste vauvamme sukupuolesta. Jos hän ei käyttäydy teininä kunnolla, tiedämme, mitä näyttää hänen seurustelukumppanilleen...
5 kommenttia:

 1. Ihanaa, onnea hyvistä uutisista ja tyttölupauksesta! <3 Harmi kun teillä oli kätilöstä johtuvaa harmitusta, mutta onneksi kuitenkin kertoi teille tarpeelliset asiat ja saitte nähdä vauvan ja kuvia mukaan. Olen kuullut sellaisistakin ultrakäynneistä, joissa on jäänyt kaikki mahdollinen tieto pelkästään kätilölle.

  Mullakin on tyttöfiilis, mutta ensi viikolla ehkä sitten kuullaan miten on. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Jep, on todella helpottavaa, että kaikki näytti olevan kunnossa ainakin ultran perusteella.

  Sinällään kätilö oli ihan ok, mutta olisin toivonut enemmän vuorovaikutusta. Nyt hän lähinnä rutisteli otsaansa skikötä zoomaillessa :) Tosin, olisihan hänelle voinut sanoa, että olisi kiva tietää, mitä milloinkin tutkitaan.

  Onnea ultraan! Toivottavasti tulee hyviä uutisia.

  VastaaPoista
 3. Me ei kysytty kumpi tulee, meille se oli luonnollinen valinta, jonka tiesimme jo ihan alusta asti. Mutta tuntuu että juuri kukaan meidän ympärillä ei ymmärrä. Kuulen jatkuvasti "miten te voitte ostaa sille mitään" kommentteja, toisaalta se huvittaa, mutta toisaalta alkaa jo vähän ketuttaakin...

  No, se oli meidän tahto ja olemme päätökseen tyytyväisiä :) Kunpa vaan kaikki muutkin ymmärtäisi, että on kyse meistä ja meidän valinnoista. Meillä on jo aika vahvat nimiehdotuksetkin, tytölle ja pojalle. Ne löytyivätkin molempien yllätykseksi tosi helposti :)

  Hauska toi valokuvajuttu :D
  Ja ihana kuulla, että teillä kaikki masussa mallillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on ihan ymmärrettävää, etteivät kaikki halua tietää etukäteen. Meistä sukupuolen tietäminen auttaa paremmin valmistautumaan vauvan tuloon. Jos ultrassa olisi sukupuoli jäänyt epäselväksi, emme varmaan kuitenkaan olisi menneet yksityiselle 4D-ultraan tai vastaavaan.

   Tietenkin yllätyksiä voi aina tulla. Varsinkin tytöt taitavat olla aika epävarmoja tapauksia. Toisaalta minulla on ollut niin vahva tyttöolo, että yllättyisin tosi paljon, jos sieltä putkahtaisikin poika ulos.

   Minusta tuntuu, että esikoiselle on ylipäätään hirveän vaikea ostaa mitään! Ei ole vielä oikein mitään käsitystä vauvan kanssa elämisestä tai edes siitä, millaisia vaatteita pienelle olisi helppo pukea.

   Ultraaja oli vielä ihan tohkeissaan, kun oli saanut jalkojen välistä niin hyvät kuvat, hahahha :D

   Poista
  2. Olen huomannut saman, että ylipäänsä mitään on vaikea ostaa, siispä ei oo ostettu :D no, eiköhän kaikki ajallaan kuitenkin selkiydy ;)

   Poista