maanantai 26. elokuuta 2013

Tumtumtumtumtum, kuului neuvolassa

Kuulin tänään ensimmäistä kertaa pienen sydänäänet. Se oli ihan mieletöntä! Nyt on todellista, että siellä on joku. Sillä jollain on sydän, joka lyö. Huh!

Sydän löi hyvin, 160 kertaa minuutissa. Se on lääkärin mukaan normaalia tässä vaiheessa, kun olen viikolla 11+6.

Tänään oli siis toinen kerta neuvolassa ja ensimmäinen kerta lääkärineuvolassa. Minun painoni ei ole noussut, mutta ei sen kuulemma vielä tarvitsekaan. Kohdunsuulla oli kaikki hyvin. Muutenkin kaikki oli oikein mallikkaasti. Voi, miten iloinen olen!

Toivottavasti perjantaina koittavasta ensimmäistestä ultrastakin olisi yhtä hyvää kerrottavaa. Ultra on alkanut jännittää aikalailla. Sydänäänten kuuleminen onneksi vähän helpotti. On siellä ainakin jotain elossa.

Alan myös toivoa, että pahoinvointi ja väsymys helpottaisivat. Rehellisesti sanottuna alkuraskaus on ollut fyysisesti aika rankkaa. Ruoka ei edelleenkään maistu, ja voisin nukkua miten paljon tahansa.  Kunhan pahoinvointi helpottaisi, varmaan jaksaminenkin paranisi.

Onneksi raskaus etenee joka päivä. Huomenna on jo 12+0. Ehkä minäkin olen vielä joskus oma, energinen itseni - viimeistään sitten, kun vauva täyttää kolme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti